foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas Hokeja federācijai izdodas uz izlasi atsaukt vārtsargu, kuram bija gaidāmas AHL izslēgšanas spēles
Gustavs Dāvis Grigals AHL vēl nav aizvadījis nevienu maču, tāpēc ļoti iespējams viņam nebija paredzēta būtiska loma arī komandas vārtsargu rotācijā.
Hokejs
2023. gada 18. aprīlis, 11:36

Latvijas Hokeja federācijai izdodas uz izlasi atsaukt vārtsargu, kuram bija gaidāmas AHL izslēgšanas spēles

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Gustavs Grigals, neskatoties uz to, ka viņa pārstāvētais Amerikas hokeja līgas (AHL) klubs Milvokī "Admirals" sasniedza "play-off", šonedēļ pievienosies Latvijas valstsvienībai pirms Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Admirals" Kaldera kausa izcīņu sāks no otrās kārtas un, neskatoties uz to, pēc vienošanās ar LHF piekrita Latvijas vārtsargu, kurš Milvokī komandas rindās vēl nav devies laukumā, palaist uz izlasi.

Līdz ar Elvja Merzļikina atteikumu izlasei un Artūra Šilova piedalīšanos AHL izlēgšanas spēlēs par vārtsargu līniju radušies vairāki jautājumi. Šobrīd nomināli pirmais numurs ir Ivars Punnenovs un, iespējams, palīgā varētu doties arī lielisku sezonu Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā (Alsvenskan) aizvadošais Kristers Gudļevskis, kurš lielisku sniegumu demonstrē arī finālsērijā. Pārējā vārtsargu līnija ir ļoti mazpieredzējusi - Ēriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs, un Aksels Ozols.

24 gadus vecais vārtsargs pievienojās "Admirals" pēc sezonas beigām Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Viņš pārstāvēja Masačūsetsas Louelas Universitātes komandu un šosezon 24 NCAA spēlēs vidēji ielaidis 2,05 ripas un atvairījis 92,4% metienu.

Nedraftētais vārtsargs Grigals iepriekšējās sešas sezonas ir pavadījis Ziemeļamerikas hokejā, iepriekšējās četras sezonas pavadot NCAA čempionātā Aļaskas Fērbenksas Universitātes vienības rindās. Studentu čempionātā viņš laukumā devies 85 spēlēs, atvairot 91,5% metienu un vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,43 ripas.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.