foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Džeksons atzīts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju
Memfisas "Grizzlies" aizsardzības balsts Džarens Džeksons jaunākais.
Basketbols
2023. gada 18. aprīlis, 11:11

Džeksons atzīts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju

Jauns.lv/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas regulārā čempionāta labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Memfisas "Griezzlies" pārstāvis Džarens Džeksons jaunākais, vēsta līga.

Džeksons šosezon bija NBA līderis bloķētajos metienos (vidēji trīs spēlē), kā arī ļāva saviem pretspēlētājiem realizēt vien 46,9% metienu, arī šajā statistikas rādītājā esot labākais līgā.

Pērn Džeksons balsojumā par labāko aizsardzības spēlētāju palika piektajā vietā, bet šoreiz balsojumā ar 56 pirmajām vietām un 391 punktu palika nepārspēts. Otro vietu ar 31 pirmo pozīciju un 309 punktiem ieņēma Brūks Lopess no Milvoki "Bucks", bet trešais šajā balsojumā bija Evans Moblijs no Klīvlendas "Cavaliers", kuru pirmajā vietā lika astoņi balsotāji un kurš sakrāja 101 punktu.

Džeksons kļuvis par otro spēlētāju Memfisas ''Grizzlies'' vēsturē, kurš ticis pie šī apbalvojuma - 2012./2013. gada sezonā par labāko aizsardzības spēlētāju atzina Marku Gasolu.

Šī bija pirmā nozīmīgā šosezon pasniegtā individuālā balva NBA. Šonedēļ tiks pasniegtas vēl trīs balvas - Labākais rezervists, Atslēgas spēlētājs un Gada treneris.