foto: AP/Scanpix
Ostapenko WTA rangā atkāpjas līdz 22.vietai
Aļona Ostapenko
Citi sporta veidi
2023. gada 10. aprīlis, 15:13

Ostapenko WTA rangā atkāpjas līdz 22.vietai

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā šonedēļ ir vienu pozīciju zemāk nekā iepriekšējā nedēļā un ieņem 22.vietu.

Arī Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ir vienu vietu zemāk un ieņem 224.pozīciju. 

Daniela Vismane piedzīvojusi 17 vietu kāpumu un ieņem 299.vietu, Diāna Marcinkēviča saglabājusi 395., bet Kamilla Bartone - 661.vietu. Vienu vietu zemāk ir Anna Ozerova (968.), bet Margarita Ignatjeva saglabājusi 1188.vietu.

Latvijas tenisa princese Aļona Ostapenko un viņas emocijas - uzvaras priekā un zaudējuma rūgtumā

gallery icon

Pirmā WTA rangā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka un ASV tenisiste Džesika Pegula. Vietām apmainījušās tunisiete Onsa Žabēra, kura aizvadītajā nedēļā svinēja uzvaru Čārlstonas "WTA 500" sērijas sacensībās ASV un pakāpusies uz ceturto vietu, un Francijas sportiste Karolīne Garsija. Sestajā vietā joprojām ir Korija Gofa no ASV, septītajā - Jeļena Ribakina no Kazahstānas, astotajā - neitrālā tenisiste Darja Kasatkina, devītajā - grieķiete Marija Sakari, bet desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Dubultspēlēs Ostapenko ir zemāk par vienu vietu un ieņem desmito pozīciju. Vismane pakāpusies par divām vietām (242.), Marcinkēviča - par trim (259), bet Semeņistaja - par 11 vietām (263.). Bartone (689.) ir divas vietas zemāk, Patrīcija Špaka un Elza Tomase  (abām - dalīta 914.) - vienu vietu, bet Denīza Marcinkēviča saglabājusi 940.pozīciju. Ignatjeva (1151.) ir četras, bet Ozerova (1378.) - trīs vietas zemāk.

Ostapenko un Sevastovas dubultspēle Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien nepārvarēja Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, beidzot dalību sacensībās.

gallery icon