foto: Paula Čurkste/LETA
Jurjānes un Pulveres pārstāvētā "Galatasaray" sasniedz FIBA Eirokausa finālu
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāte Aija Jurjāne
Basketbols
2023. gada 24. marts, 10:59

Jurjānes un Pulveres pārstāvētā "Galatasaray" sasniedz FIBA Eirokausa finālu

Jauns.lv/LETA

Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" komanda ceturtdien sasniedza Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa finālu.

"Galatasaray" pusfināla atbildes mačā viesos ar rezultātu 60:69 (12:13, 11:19, 22:18, 15:19) zaudēja bez Lauras Melderes spēlējošajai Venēcijas "Umana Reyer", taču divu spēļu summā uzvarēja ar 134:118.

Jurjāne 12 minūšu un 59 sekunžu laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trīs divpunktu metieniem, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, vienreiz pārkāpa noteikums, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-12) un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Pulvere laukumā pavadītajās divās minūtēs un 50 sekundēs vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-6).

Viešņām 17 punkti un 18 atlēkušās bumbas bija Teairai Makovanai, bet 20 punktus guva Azura Stīvensa. Uzvarētājām 15 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Džesika Šepardai.

"Galatasaray" pretinieces būs Lionas ASVEL basketbolistes, kuras pusfinālā summā ar 155:149 uzvarēja citu Francijas vienību Vilnēvas d'Askas ESB. Finālspēles tiks aizvadītas 5. un 12. aprīlī, par čempioni kļūstot komandai, kas uzvarēs summā.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā bija pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

FIBA Eirokauss ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.