foto: AP/Scanpix
UFC cīnītājs “iznāk no skapja”: "Nevēlos būt pazīstams ar to!"
"Es gribētu būt pazīstams ar savām prasmēm un to, kam esmu atdevis pēdējos 11 savas dzīves gadus, nevis tāpēc, ka esmu biseksuāls," pavēstījis Molina (no labās).
Citi sporta veidi
2023. gada 18. marts, 20:43

UFC cīnītājs “iznāk no skapja”: "Nevēlos būt pazīstams ar to!"

Jauns.lv

25 gadus vecais amerikānis Džefrijs Molina ir kļuvis par pirmo UFC cīnītāju vīrieti, kurš publiski atzinis, ka viņš nav heteroseksuālas orientācijas. 

Tiesa, cīnītājs to izdarīja pret savu gribu. J. Molina bija spiests par to runāt pēc viņa privātā video nopludināšanas, vēsta BBC.

"Man tika liegta iespēja to darīt, kad biju tam gatavs," sociālajos tīklos sacīja J. Molina,  "es mēģināju saglabāt savu intīmo dzīvi prom no sociālajiem medijiem. Es visu savu dzīvi pavadīju satiekoties ar meitenēm un apspiežot sajūtas, ko izjutu vidusskolas cīņas komandā vai nodarbojoties ar jauktām cīņas mākslām koledžā. Un tad piepildīju vienu no saviem sapņiem un kļuvu par UFC cīnītāju."

Molina UFC debitēja 2021. gadā un uzvarēja visās trīs cīņās. Pērn cīņā pret Žalgo Žumagulovu  Molinas tērpu rotāja LGBT atbalstoša simbolika. Šā gada janvārī cīnītājs tika atstādināts aizdomās par dalību nelikumīgās derībās.

"Es gribētu būt pazīstams ar savām prasmēm un to, kam esmu atdevis pēdējos 11 savas dzīves gadus, nevis tāpēc, ka esmu biseksuāls," sacīja Molina, piebilstot, ka, lai arī viņu tagad ienīst, viņš saņem arī atbalstu.