foto: Ella Ling/Shutterstock/ Vida Press
“Neitrālā tenisiste ar Krievijas pasi” izraisa sašutumu ar savu “neitrālo” apģērbu
Anastasija Potapova, kura "tikai gribēja parādīt, ka fano par Maskavas "Spartak", arī iepriekš labprāt izvēlējās sarkanas krāsas apģērbu. Laikam patīk un piestāv.
Sporta zvaigznes
2023. gada 15. marts, 16:44

“Neitrālā tenisiste ar Krievijas pasi” izraisa sašutumu ar savu “neitrālo” apģērbu

Jauns.lv

Sieviešu tenisa pasaules ranga 28. numurs “neitrālā sportiste ar Krievijas pasi” Anastasija Potapova izraisījusi visai lielu sašutumu sociālajos tīklos, ierodoties uz spēli apģērbā, kas spilgti apliecina viņas piederību agresorvalstij Krievijai. Šāda rīcība ir pretrunā ar nosacījumiem, ar kādiem šīs valsts tenisistiem tika atļauts piedalīties sacensībās.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kurā Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem ir atļauts sacensties globāla mēroga sacensībās. Tiesa, abu agresorvalstu pārstāvji sacensībās piedalās kā neitrāli sportisti, nedrīkstot nekādā veidā īpaši izcelt savu piederību kā arī veikt jebkāda veida politiskus žestus, kas šoreiz neapšaubāmi ticis pārkāpts, turklāt jau otrās sacensības pēc kārtas.

Vispirms Anastasija Potapova treniņā Dubaijas turnīra laikā bija redzama tērpusies Maskavas “Spartak” futbola kluba fanu kreklā. Savukārt nākamajās sacensībās Indianvelsā viņa jau ieradās uz spēli pret mājinieci, pasaules ranga trešo raketi Džesiku Pegulu, ar sarkanu kreklu, ko rotāja uzraksts “Spartak” un komandas ģenerālsponsora “Lukoil” logotips.

Pati Potapova savā rīcībā nekādu politisku žestu neesot saskatījusi, jo neesot par to aizdomājusies, jo viņa vēlējusies tikai izrādīt simpātijas komandai, kuru atbalsta jau no 13 gadu vecuma.

Savukārt pasaules ranga pirmais numurs poliete Iga Švjonteka uzskata, ka šādā apģērbā tenisistēm uz spēli nebūtu jāierodas, īpaši jau laikā, kad Krievija ir iebrukusi Ukrainā. Polijas sportiste ir pārsteigta, ka Potapova to pati nav aizdomājusies, ka šādi rīkoties nevajadzētu. Švjonteka ir aicinājusi WTA izmeklēt šo gadījumu, lai gan daļa vainas ir jāuzņemas tieši vadības līmenī, jo trūcis konkrētu norāžu, ko drīkst un ko nedrīkst darīt.

Krievijas premjerlīgas kluba Maskavas “Spartak” ģenerālsponsors Krievijas enerģētikas uzņēmums “Lukoil”, kas jau dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, aicināja izbeigt karu. Uzņēmuma vadības līmenī piedzīvoti arī mīklaini nāves gadījumi.

Uzņēmuma prezidents līdz 2022. gadam bija Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātais azerbaidžāņu izcelsmes krievu miljardieris Vagits Alekperovs. Pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā daudz valstis Alekperovu iekļāva sankcijām noteikto personu sarakstā.