Divkārtējais olimpiskais čempions Sebastjans Ko rīta agrumā sniegotajā Rīgā skrien krosu

Pasaules Vieglatlētikas savienības (WA) prezidents Sebastjans Ko, kurš ir arī divkārtējais olimpiskais čempions 1500 metros un divkārtējais olimpiskais vicečempions 800 ...

gallery icon
Sporta zvaigznes
2023. gada 9. marts, 14:24

FOTO: divkārtējais olimpiskais čempions rīta agrumā sniegotajā Rīgā skrien krosu

Jauns.lv

Pasaules Vieglatlētikas savienības (WA) prezidents Sebastjans Ko, kurš ir arī divkārtējais olimpiskais čempions 1500 metros un divkārtējs olimpiskais vicečempions 800 metros, sniegotajā Rīgā izskrējis krosu trīs kilometru garumā.

Skrējiens no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sākās pusastoņos, simboliski iezīmējot Rīgā gaidāmā skriešanas pasaules čempionāta jūdzes distanci, kas noslēdzās pie Brīvības pieminekļa.

Sebastjans Ko, kurš pienākumiem tika 1980. gadā Maskavā un 1984. gadā Losandželosā, ieradies Rīgā, lai informētu par gatavošanos pirmajam pasaules skriešanas čempionātam, kas notiks Latvijas galvaspilsētā.

Ko apmeklēja arī preses konferenci, kurā bez viņa piedalījās arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, pasaules čempionāta organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka, ceturtās vietas ieguvēja 5000 metru distancē U-20 pasaules čempionātā un U-20 sezonas līdere Eiropā 3000 metros Agate Caune, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktora vietniece krājuma darbā Iveta Derkusova, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Pasaules vieglatlētikas savienības prezidents Sebastjans Ko preses konferencē informē par gatavošanos Pasaules pirmajam čempionātam skriešanā Rīgā

Preses konferencē, kas 2023. gada 9. martā norisinājās Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, Sebastjans Ko kopā ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, ...

gallery icon

Pasaules skriešanas čempionāts Rīgā norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē trīs distancēs pulcējot gan pasaules izcilākos skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus un ģimenes ar bērniem no vairāk nekā 100 pasaules valstīm.

Vispasaules skriešanas svētkos, kas tiek lēsti kā nozīmīgākais vieglatlētikas un tautas sporta notikums Baltijas valstu vēsturē, tiks kronēti pasaules čempioni jūdzes (1609 metri), piecu kilometru un pusmaratona (21,0975 kilometri) distancēs, kā arī tiks piedāvāta iespēju piedalīties tautas skrējienos, tiekot pie unikālām pasaules čempionāta medaļām.

WA Rīgas kandidatūru pasaules skriešanas čempionāta rīkošanai apstiprināja 2021.gada jūlijā.