foto: Edijs Pālens/LETA
Latviešu slēpotāji ārpus labāko sešdesmitnieka pasaules čempionātā 15 kilometros brīvajā stilā
Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants.
Citi sporta veidi
2023. gada 1. marts, 15:48

Latviešu slēpotāji ārpus labāko sešdesmitnieka pasaules čempionātā 15 kilometros brīvajā stilā

Jauns.lv/LETA

Norvēģijas distanču slēpotāji trešdien Planīcā aizņēma pirmās četras vietas pasaules čempionāta 15 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu, par čempionu kļūstot Sīmenam Hegstadam Krīgeram, kamēr visi četri Latvijas sportisti palika ārpus labāko sešdesmitnieka.

29 gadus vecais Krīgers šajās meistarsacīkstēs par čempionu kļuva arī 30 kilometru skiatlonā.

Trešdien norvēģis 15 kilometrus brīvajā stilā mēroja 32 minūtēs un 17,4 sekundēs, 5,3 sekundes atpalika Haralls Estbergs-Āmunnsens, bet 24,6 sekundes zaudēja Hanss Kristers Holunns. Nieka deviņas sekundes desmitdaļas aiz godalgoto trijnieka palika Juhanness Klēbo.

Raimo Vīgants zaudēja četras minūtes un 33,1 sekundi, kas deva 64.vietu. Indulis Bikše atpalika vairāk nekā piecas minūtes un bija 71., Lauris Kaparkalējs zaudēja gandrīz sešas minūtes un bija 77., bet Niks Saulītis ar vairāk nekā astoņu minūšu deficītu bija 89. pozīcijā no 95 finišējušajiem slēpotājiem.

Pirms diviem gadiem Vācijas pilsētā Oberstdorfā notikušajās meistarsacīkstēs Vīgants finišēja 61. vietā, Bikše - 65. vietā, Saulītis - 90. vietā, bet Kaparkalējs - 97. vietā.

Arī 2021. gada čempionātā šajā disciplīnā visas pirmās trīs vietas ieņēma norvēģi - Holunns, Krīgers un Āmunnsens.

Planīcā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Latviju pārstāv 12 sportisti.