foto: REUTERS/SCANPIX
Panamas futbolistes kā pēdējās kvalificējas Pasaules kausa finālturnīram
Panamas futbolistes līksmo pēc sava panākuma.
Futbols
2023. gada 23. februāris, 11:11

Panamas futbolistes kā pēdējās kvalificējas Pasaules kausa finālturnīram

Jauns.lv/LETA

Par 2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sievietēm pēdējo dalībnieci ceturtdien kļuva Panamas futbola izlase, kas izšķirošajā kvalifikācijas mačā pieveica Paragvaju.

Panamas futbolistes, kas Pasaules kausā spēlēs pirmo reizi, kvalifikācijas "play off" kārtas C grupas finālmačā bija pārākas 1:0 (0:0) . Vienīgos vārtus spēles 75. minūtē guva uz maiņu nākusī Itālijas klubu "Sampdoria" pārstāvošā 22 gadus vecā uzbrucēja Lineta Izabela Sedano Valderrama.

Jau vēstīts, ka trešdien starpkontinentālo pārspēļu kārtas A un B grupās ceļazīmes uz finālturnīru izcīnīja arī Portugāles un Haiti futbolistes.

Vēsturē devītais Pasaules kausa finālturnīrs no 20. jūlija līdz 20. augustam norisināsies Austrālijā un Jaunzēlandē. Tajā pirmo reizi piedalīsies 32 izlases, kas salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas mačiem.

Fināls 20. augustā notiks Sidnejā.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja ASV, kas finālā ar 2:0 pārspēja Nīderlandi un izcīnīja savu ceturto pasaules čempioņu titulu.