foto: Sintija Zandersone/LETA
No Latvijas basketbola izlases uz laiku izkrīt arī Kristers Zoriks
Riharda Lomaža savainojuma laikā Kristera Zorika loma Latvijas izlasē, visticamāk, būtiski pieaugtu.
Basketbols
2023. gada 20. februāris, 12:44

No Latvijas basketbola izlases uz laiku izkrīt arī Kristers Zoriks

Jauns.lv/LETA

"VEF Rīga" saspēles vadītājs Kristers Zoriks, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas vīriešu basketbola izlasei februāra spēlēs, "Latvijas Radio" atklāja kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas vīriešu basketbola izlase 24. februārī izbraukumā pret Turciju un 27. februārī mājās pret Grieķiju noslēgs 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu. Lai gan latvieši jau nodrošinājuši ceļazīmi uz finālturnīru, nepieciešams iegūt pēc iespējas augstāku vietu FIBA rangā, lai nonāktu augstākā grozā meistarsacīkšu izlozē.

Kā radio pastāstīja Gailītis, kurš arī strādā izlases treneru kolektīvā, Zorikam hronisks savainojums liedz rādīt labāko sniegumu visas sezonas garumā.

"Viņam ir nepieciešama neliela atpūta. Paldies izlasei, kas atļāva un saprata to situāciju mūsu kluba pusē. Viņam vajag mieru tagad, un tad atgriezties uz sezonas beigām," sarunā ar radio teica Gailītis.

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trīs uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.