foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa rīkotāji automātiski saņems ceļazīmes; Eiropai tikai trīs papildu kvotas
Kanādas futbola izlases Pasaules kausa Katarā apliecināja, ka ir noteikti cienīga piedalīties šāda mēroga sporta forumā, kur iepriekš bija piedalījusies viena tālajā 1986. gadā.
Futbols
2023. gada 15. februāris, 14:15

Pasaules kausa rīkotāji automātiski saņems ceļazīmes; Eiropai tikai trīs papildu kvotas

Jauns.lv/LETA

2026. gada Pasaules kausa futbolā finālturnīra saimnieces ASV, Kanāda un Meksika automātiski saņems ceļazīmes uz meistarsacīkstēm, otrdien lēma Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Padome.

Vēl trīs dalībnieces no Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību jūras (CONCACAF) zonas tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā. (Iepriekš no šī reģiona uz meistarsacīkstēm tika četras komandas)

Plānots, ka vēl 16 kvotas (iepriekš bija 13) tiks sadalītas Eiropā, astoņas Āzijā (iepriekš 6 kopā ar Austrāliju), deviņas Āfrikā (iepriekš 5), sešas Dienvidamerikā (iepriekš 6) un viena Okeānijā (pēdējos ciklos nebija). Vēl divas ceļazīmes tiks sadalītas starpkontinentālajās pārspēlēs, kurās gan nepiedalīsies Eiropas izlases. (Iepriekš šādi tika sadalīta viena ceļazīme)

2026. gada Pasaules kausa finālturnīrs būs pirmais, ko rīko trīs valstis. Tāpat tās būs pirmās meistarsacīkstes ar 48 komandu dalību.