foto: action press/ Vida Press
Vāc ziedojumus, lai glābtu bijušo Latvijas izlases futbolistu Freimani
Gints Freimanis divcīņā ar Krištianu Ronaldu.
Sporta zvaigznes
2023. gada 15. februāris, 13:15

Vāc ziedojumus, lai glābtu bijušo Latvijas izlases futbolistu Freimani

Jauns.lv

37 gadus vecais Gints Freimanis 2020. gadā lika punktu savām profesionālā futbolista gaitām, bet gadu vēlāk viņam tika atklāts ļaundabīgs audzējs.

2020. gadā malējais aizsargs aizvadīja savas pēdējās spēles Latvijas virslīgā, pārstāvot Jūrmalas “Spartaks”, bet pēc tam pievienojās savas dzimtās pilsētas Saldus komandai “Leevon”, kas spēlē Nāktones līgā - pēc spēka otrā līga Latvijā.

Savulaik (no 2014. līdz 2018. gadam) desmit spēles Latvijas izlases rindās aizvadījušais un vienus vārtus guvušais Freimanis pēdējos gados piedzīvojis ļoti grūtus laikus. Kā viņš raksta Ziedot.lv mājaslapā, viņam 2021. gada oktobrī atklāja ādas vēzi – melanomu 4. stadijā.

“Rezultātā tika veikta operācija abos cirkšņos, jo bija metastāzes. Metastāzes bija sākušas arī plaušās, aknās un nierē. Iekšējos orgānos izdevās apstādināt un samazināt melanomas attīstību. Diemžēl, veicot kārtējās pārbaudes šā gada 17. janvārī, atklāja metastāzes galvā. Nepieciešama jūsu palīdzība, lai turpinātu ārstēties. Lai Dievs ir žēlīgs!”, lūdz Gints. 

“Ārstu konsīlijs ir nozīmējis ārstēšanu ar “Yervoy”, kas nav valsts apmaksāts medikaments. Pirmo kursu 13 840,92 eiro apmērā apmaksāja Ziedot.lv. Vēl būs nepieciešamas 3 devas ik pēc 3 nedēļām, atkarībā no flakonu skaita cena var svārstīties no 13840,92 - 17 301,15 eiro apmērā. Tādējādi kopā vēl nepieciešami līdz pat 55 363,68 eiro,” skaidro bijušais Latvijas izlases futbolists.

Publikācijas tapšanas brīdī futbolista ārstēšanai ir saziedoti nedaudz vairāk nekā 6 tūkstoši eiro.

Savas karjeras laikā Freimanis pārstāvēja arī tādus Latvijas virslīgas klubu kā FK “Jelgava”, FK “Ventspils” FK “Rīga”, Rēzeknes “Dižvanagus”, FK “Jūrmalu”, bet leģionāra gaitās bija devies uz Vācijas zemāko līgu klubu, kā arī Īriju un Lietuvu.