Hokejs
2023. gada 1. februāris, 05:03

Kenijas vienīgā hokeja komanda uzdrošinās sapņot par slavu un panākumiem viņiem tik eksotiskā sporta veidā

Jauns.lv

Kenijā var būt tikai viena slidotava un gandrīz neviena trenera, taču tas nav atturējis 28 gadus veco Bendžaminu Mburu sekot savam sapnim par slavu hokejā.

Viņa komanda Kenijas "Ledus lauvas" ("Ice Lions") uzlabo savas hokeja prasmes Nairobi viesnīcas "Panari" ledus laukumā. Kad hokejistiem ledus ir liegts, viņi dodas uz māju jumtiem, kur aizvada treniņus skrituļslidās, lai kompensētu ledus laika trūkumu.

Kā vienīgā hokeja komanda valstī, viņi parasti organizē sparinga spēles savā starpā.

foto: Ekrānuzņēmums
Kenijas "Ledus lauvas" ("Ice Lions") uzlabo savas hokeja prasmes Nairobi viesnīcas "Panari" ledus laukumā.

Hokejists Benjamins Mburu atklāj savu mīlestību pret hokeju: "Mans ceļojums un hokeja spēlēšana sākās, kad iestājos koledžā. Es vispirms slidoju ar skrituļslidām, tad spēlēju inline hokeju, un tad kādu dienu daži mani draugi uzaicināj iet spēlēt hokeju, un tas bija šī skaistā ceļojuma sākums."

"Kā hokejists, zinu, ka man nav pietiekami daudz ledus treniņu, lai visu apgūtu un nav tik liela uzmanība, salīdzinot ar ārzemēs spēlējošiem. Lielāko palīdzību saņemu no mūsu treneriem, kuri visi ir brīvprātīgie, viņi ir emigranti, kuri dzīvo un strādā Nairobi. Taču mēs mācāmies arī no tiešsaistes vietnēm, ir tiešsaistes treneru apmācības. Tagad mēs spēlējam inline hokeju, kas ir vairāk vai mazāk līdzīgs īstajam hokejam un tādā veidā mēs iemācāmies vairāk rīkoties ar nūju, kā pārvietot bumbiņu, kā pārvietot ripu, kā izvēlēties pareizu pozīciju laukumā," norāda Mburu.

Mburu ir arhitekts un viņa dzimtā pilsēta ir Kikuju, kas atrodas 20 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nairobi.

foto: Ekrānuzņēmums
Bendžamins Mburu cer, ka kādu dienu Kenija pievienosies Starptautiskajai hokeja federācijai.

Galu galā Mburu cer, ka Kenija pievienosies Starptautiskajai hokeja federācijai. "Ledus lauvas" jau aizvadījušas draudzības spēles pret ASV un Kanādas komandām. Viņi skatās tiešsaistes apmācības un mācās no brīvprātīgajiem emigrantu treneriem.

"Viņi ir ātri, tāpēc treniņi augstkalnē šeit, Nairobi, patiešām parāda, ka viņu plaušas un kājas ir spēcīgas. Mums tiešām bija jāizstrādā spēles plāns, lai gūtu pēc iespējas vairāk vārtu un daudz vairāk laika pavadītu uzbrukumā spēles pirmajā pusē, jo otrajā puslaikā mēs esam noguruši, bet viņiem joprojām ir enerģija," pēc savstarpēja mača norāda kanādietis Mikels Betingers.

"Kad es trenēju, es saprotu, ka bērni to uztver ātrāk, viņi ir nedaudz izsalkušāki, viņi vēlas gūt panākumus, viņi vēlas izmēģināt šo jauno sporta veidu. Jūs zināt, ja mums ir četrdesmit vai piecdesmit cilvēku, kuri spēlē hokeju, tad viņi ir viens no četrdesmit vai piecdesmit cilvēkiem valstī, kurā ir vairāk nekā četrdesmit miljonu iedzīvotāju,” sacīja tiesnesis un komandas galvenais treneris Tims Kolbijs.

Treneris piebilst, ka komanda ir īpaša un unikāla.