foto: Edijs Pālens/LETA
Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs turpinās spēlēt okupantu līgā arī nākamsezon
Jānis Kalniņš atzinis, ka apzinās zaudējis cerības jebkad spēlēt Latvijas izlasē, taču ne viņš, ne valstsvienība no tā zaudētāji nebūšot. 
Hokejs
2023. gada 11. janvāris, 14:03

Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs turpinās spēlēt okupantu līgā arī nākamsezon

Jauns.lv/LETA

Vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pēc pievienošanās Krievijas klubam Habarovskas "Amur" uz visiem laikiem zaudējis iespējas pārstāvēt Latvijas izlasi, šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā spēlēs arī nākamajā sezonā.

"Amur" ziņo, ka līgums ar 31 gadu veco vārtsargu pagarināts uz vēl vienu gadu līdz 2023./2024.gada sezonas beigām.

Šajā sezonā Kalniņš laukumā devies 19 mačos, izcīnījis piecas uzvaras, vidēji ielaidis 2,57 ripas un atvairījis 92,3% metienu.

Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā. Tas gan netraucēja Kalniņam jūlijā pievienoties "Amur" komandai.

Decembrī vienā no intervijām Kalniņš atzina, ka apzinās zaudējis cerības jebkad spēlēt Latvijas izlasē, taču ne viņš, ne valstsvienība no tā zaudētāji nebūšot.

Iepriekšējo sezonu Kalniņš uzsāka Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet noslēdza somu Tamperes "Tappara" rindās, ar ko kļuva par Somijas čempionu. Pirms došanās uz Zviedriju Kalniņš piecas sezonas pavadīja KHL - divas Rīgas "Dinamo" un trīs Helsinku "Jokerit" rindās.