foto: REUTERS/SCANPIX
Džokovičs tikko drīkstējis atgriezties Austrālijā jau tiek pie jauniem sarežģījumiem
Indianvelsas un Maiami turnīri ir 1000 punktu vērti, kuros Džokovičs noteikti labprāt būtu piedalījies. Turklāt ar attiecīgi piecām un sešām uzvarām viņš ir šo sacensību visu laiku sekmīgākais dalībnieks.
Citi sporta veidi
2023. gada 4. janvāris, 14:59

Džokovičs tikko drīkstējis atgriezties Austrālijā jau tiek pie jauniem sarežģījumiem

Jauns.lv/LETA

Serbijas tenisistam Novakam Džokovičam (ATP 5.) nāksies izlaist Indianvelsas un Maiami turnīrus, jo ASV atkal tika ieviesti ar Covid-19 pandēmiju saistīti ierobežojumi, kas paredz, ka iebraucējiem valstī, kuri nav ASV pilsoņi, jābūt vakcinētiem pret Covid-19.

Neraugoties uz to, ka daudzās valstīs Covid-19 pandēmijas ierobežojumi tiek atcelti, ASV atkal ir lēmusi par labu ierobežojumiem, kas šoreiz paredz, ka ieceļotājiem valstī būs nepieciešami vakcinācijas sertifikāti vismaz līdz 10. aprīlim.

Indianvelsas un Maiami "ATP 1000" turnīri, kas ir vienas no prestižākajām sezonas sacensībām, neskaitot "Grand Slam" turnīrus, sāksies attiecīgi 6. un 20. martā.

Tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs, amatpersonu pavadīts, tiek deportēts no Austrālijas

gallery icon

Džokovičs joprojām atsakās vakcinēties un tā paša iemesla dēļ pagājušajā gadā nedrīkstēja spēlēt Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt nepatiesa apliecinājuma dēļ tika deportēts no valsts. Tomēr šogad viņš drīkstēs piedalīties sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā, kas norisināsies no 16. līdz 29. janvārim, jo Austrālijā ieceļotājiem vairs nav nepieciešams vakcinācijas sertifikāts.