foto: Paula Čurkste/LETA
Žagara lieliskais sniegums neglābj no zaudējuma pret Lietuvas čempioniem
Latvijas izlases aizsargs Artūrs Žagars aizvadījis vēl vienu individuāli lielisku spēli spēcīgajā Lietuvas čempionātā.
Basketbols
2022. gada 28. decembris, 23:31

Žagara lieliskais sniegums neglābj no zaudējuma pret Lietuvas čempioniem

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars trešdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlē guva 25 punktus un tika pie sešām rezultatīvām piespēlēm, taču tas neglāba Ķēdaiņu "Nevežis" no zaudējuma pret pagājušās sezonas čempioni Viļņas "Rytas".

"Nevežis" mājas spēlē ar rezultātu 84:86 (18:31, 26:23, 19:17, 21:15) piekāpās "Rytas".

Žagaram pēdējās 90 spēles sekundēs bija iespējas ne tikai izraut neizšķirtu, bet arī izcīnīt uzvaru, taču visi trīs viņa izpildītie metieni lidoja garām grozam.

Latvijas basketbolists laukumā bija 33 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divu punktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un sešos no deviņiem soda metieniem, ar kopā gūtie 25 punktiem kļūstot par rezultatīvāko mājinieku rindās. Viņš arī atzīmējās statistikā ar divām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm, septiņām kļūdām, trīs personīgajām piezīmēm un sešiem izprovocētiem sodiem, sakrājot +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu 20.

Uzvarētāju rindās Gītis Radzevičs guva 19 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem, tiekot pie "double-double".

"Nevežis" ar izcīnītiem sešiem panākumiem un astoņām neveiksmēm turnīra tabulā ieņem devīto vietu, kamēr "Rytas" ar bilanci 10-3 atrodas otrajā pozīcijā.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās divas reizes, abās panākumu gūstot "Nevežis" basketbolistiem.

Savukārt Kitija Laksa Itālijas A sērijas mačā guva 19 punktus un palīdzēja Boloņas "Virtus Segafredo" gūt panākumu pār Līgas Ventes un Ances Aizsilas pārstāvēto "RMB Brixia".

Boloņas vienība izbraukumā ar rezultātu 88:69 (38:16, 19:20, 14:19, 17:14) uzvarēja "RMB Brixia" komandu.

Uzvarētāju rindās Laksa laukumā pavadītajās 25 minūtēs un 20 sekundes meta grozā vienu no pieciem divu punktu metieniem, četrus no desmit tālmetieniem un piecus soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Viņa arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu un noslēdza maču ar +/- rādītāju +18.

Tikmēr Vente Brešas vienībā spēlēja 12 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem divu punktu metieniem un divus soda metienus, tiekot pie astoņiem punktiem. Viņa statistikā atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, bloķētu metienu, vienu piezīmi, vienu izprovocētu sodu un tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā (-28).

Savukārt Aizsila, aizvadot otro spēli Itālijas komandā, laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 36 sekundēs grozā meta divus no četriem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, sakrājot septiņus punktus, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, tika pie trīs rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām piespēlēm, vienas piezīmes, viena izprovocēta soda un +/- rādītāja -18.

"Virtus Segafredo" ar 11 uzvarām un divām neveiksmēm turnīra tabulā ir otrā, Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" ar bilanci 11-2 ieņem trešo vietu, Raguzas "Passalacqua" ar Kristīni Vītolu tikusi pie septiņām uzvarām 13 spēlēs un ir astotā, kamēr "RMB Brixia" ar vienu panākumu 13 mačos ierindojas 13. pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".

Tikmēr Aleksa Gulbe Spānijas čempionāta mačā izcēlās ar desmit punktiem un astoņām bumbām zem groziem, viņas pārstāvētajai Salamankas "Perfumerias Avenida" izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Salamankas vienība savā laukumā ar rezultātu 81:42 (25:9, 15:9, 18:15, 23:9) pārspēja Tenerifes "Ciudad de La Laguna" basketbolistes.

Gulbe laukumā bija 22 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā grozā meta divus no pieciem divu punktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu pretinieču piespēli, sakrāja +/- rādītāju +23 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 15.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Marija Fasula, kamēr viešņas no neveiksmes neglāba Kaja Džeimsa, kura izcēlās ar 17 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

"Perfumerias Avenida" ar desmit uzvarām 14 mačos ieņem trešo vietu, Vanesas Jasa pārstāvētā "IDK Euskotoren" ar sešām uzvarām 14 mačos ir devītā, bet Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" ar Paulu Strautmani uzvarējusi piecos dueļos un atrodas 12. pozīcijā 16 komandu vidū.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Salamankas "Perfumerias Avenida", kas triumfēja arī Karalienes kausa izcīņā.