foto: MB Media Solutions / Alamy/ Vida Press
Mūžībā devusies Serbijas futbola leģenda Mihajlovičs
Serbijas futbola leģenda Siniša Mihajlovičs.
Futbols
2022. gada 17. decembris, 12:02

Mūžībā devusies Serbijas futbola leģenda Mihajlovičs

Jauns.lv/LETA

Piektdien 53 gadu vecumā mūžībā devās Serbijas futbola leģenda Siniša Mihajlovičs.

Pēdējos gados Mihajlovičs cīnījās ar veselības problēmām, pirms trīs gadiem ārstējoties no leikēmijas.

Vēl šīs sezonas sākumā serbu treneris vadīja Itālijas A sērijas komandu "Bologna", bet septembrī viņš atstāja savu amatu. Boloņas komandu viņš vadīja kopš 2019. gada janvāra.

Iepriekšējā darba vieta serbam bija Portugāles komanda Lisabonas "Sporting", kurā viņš nostrādāja vien deviņas dienas, kluba vadības maiņas dēļ zaudējot amatu. Pirms tam viņš pusotru sezonu vadīja "Torino" komandu, bet vēl Mihajlovičs karjera laikā strādājis "Catania", Florences "Fiorentina", "Sampdoria" un "AC Milan" vienībās, kā arī Serbijas izlasē.

Arī profesionāla futbolisti karjeras laikā bijušais aizsargs Mihajlovičs lielākoties spēlēja Itālijas komandās, ar Romas "Lazio" un Milānas "Inter" kļūstot par valsts čempionu.

1991. gadā Mihajlovičs palīdzēja Belgradas "Crvena zvezda" uzvarēt Eiropas kausā, kas tolaik bija prestižākais klubu turnīrs. Mihajlovičs titulmačā pret Marseļas "Olympique" realizēja pēcspēles 11 metru sitienu.

Pārstāvot Dienvidslāvijas izlasi, Mihajlovičs, kurš bija izdaudzināts kā nepiekāpīgs aizsargs un bīstams spēlētājs standartsituācijās, 63 mačos guva desmit vārtus.