foto: dpa/picture-alliance
Visvairāk pelnošie Pasaules kausa treneri izšķirošās spēles vēro no mājām
Vācijas izlases galvenais treneris Hanss Dīters Fliks ik gadu saņem 6,5 miljonus lielu algu un saņems to arī nākamos divus gadus līdz pat Eiropas čempionātam Vācijā.
Futbols
2022. gada 12. decembris, 17:16

Visvairāk pelnošie Pasaules kausa treneri izšķirošās spēles vēro no mājām

Māris Siliņš

Jauns.lv

Pēc “Finance Football” apkopotajiem datiem, divi pelnošākie šī Pasaules kausa dalībkomandu treneri jau ir devušies mājās, turklāt viens no viņiem jau atkāpies no sava amata.

Gluži kā pirms četriem gadiem Pasaules kausa izcīņā Krievijā, arī šoreiz ar vislielāko algas čeku varēja lepoties Vācijas izlases galvenais treneris. Toreiz Joakims Lēvs pelnīja 3,85 miljonus eiro gadā, tagadējā komandas galvenā trenera Hansa Dītera Flika alga tiek lēsta ap 6,5 miljoniem eiro. Tātad teju divas reizes liels pieaugums, kas skaidrojams ar Flika iepriekšējiem lieliskajiem panākumiem Minhenes “Bayern” komandā.

Prieks un asaras, īsta drāma! Ko futbols dara ar īstiem faniem!

Īsts fans savai komandai jūt līdzi ar sirdi, nevis prātu. Īsts fans neslēpj prieku par savas komandas panākumiem un ir ...

gallery icon

Laika posmā no 2019. līdz 2021. gadam bavārieši izcīnīja teju visus iespējamos titulus. Arī Vācijas izlasē viss sākotnēji gāja kā pa sviestu. Fliks nezaudēja pirmās desmit spēles un kļuva par tikai trešo šādu treneri Vācijas izlases vēsturē. Uz Kataru vācieši brauca kā vieni no favorītiem, taču kļuva par lielākās neveiksmes līdzautoriem. Pirmā mača izskaņā piedzīvotais 1:2 fiasko pret japāņiem izrādījās kā nesasmeļams izlieta ūdens spainis. Flikam būs iespēja reabilitēties, viņš paliks amatā līdz pat nākamajam Eiropas čempionātam, kas notiks Vācijā.

Vislabāk apmaksāto treneru saraksta otrajā vietā atrodas Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits, kura alga esot 5,8 miljonus eiro vērtē. Par uzvaru Pasaules kausa izcīņā viņam tikuši solīti vēl četri miljoni angļu sterliņu mārciņu, tomēr ceturtdaļfinālā tika piedzīvots 1:2 zaudējums pret Franciju un šāds čeks Sautgeitam netiks izrakstīts un Anglijas izlases treneris arī viņš vairs nav.

Vai lielās naudas vērts? Pasaules kausa fanu ciematiņš Katarā

gallery icon

Trešais sarakstā ir Francijas izlases treneris Didjē Dešāms, kurš komandu vada kopš 2012. gada un ir iepriekšējā Pasaules kausa triumfators. Viņa algas čeks esot 3,8 miljonu eiro liels.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļuvuši Brazīlijas izlases nu jau bijušais treneris Tite (3,6), Nīderlandes treneris Luī van Gāls (2,9), Meksikas izlasei trenējušais argentīniešu speciālists Herardo Martino (2,9), Argentīnas izlases treneris Lionels Skaloni (2,6), Kataras izlases treneris Felikss Sančess (2,4), portugālis Fernandu Santušs (2,2) un Šveices treneris Murats Jakins (1,6).