foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
“Ryanair” ļauni pajoko par Beļģijas un Vācijas futbola izlašu izstāšanos no Pasaules kausa
Romelu Lukaku varēja kļūt par Beļģijas glābēju, bet nekļuva.
Futbols
2022. gada 2. decembris, 14:59

“Ryanair” ļauni pajoko par Beļģijas un Vācijas futbola izlašu izstāšanos no Pasaules kausa

Jauns.lv

Vakar no Pasaules kausa futbolā pārsteidzoši izstājās divas no favorītu pulkam pieskaitītajām izlasēm – Vācija un Beļģija. Abas valstsvienības cerēja cīnīties par prestižo trofeju, bet nespēja pat izkļūt no apakšgrupas.

Beļģijas zelta paaudzei (par kādu jau trešo Pasaules kausa ciklu tika dēvēta komanda ar Kevinu de Brujni, Edenu Azāru un Romelu Lukaku priekšgalā) Katarā, visticamāk, bija pēdējā iespēja pretendēt uz Pasaules kausa izcīnīšanu (trešā vieta 2018. gadā Krievijā varētu arī palikt zelta paaudzes lielākais panākums). Savukārt Vācijai zaudējums pret Japānu izrādījās liktenīgs un pirms Pasaules kausa izskanējušās bažas par problēmām uzbrukuma noslēguma fāzē izrādījās patiesas.

Beļģijas futbola izlasei Pasaules kauss aprāvās pēc neizšķirta ar Horvātiju, četriem punktiem tabulā (zaudējums pret Maroku un uzvara pret Kanādu), trešo vietu grupā un kopumā ļoti bezzobainu sniegumu.

Beļģijas veiksmes līmeni Katarā, šķiet, visspilgtāk parāda Romelu Lukaku prasmes vārtu gūšanas iespēju izmantošanā. Interesanti, ka kādreizējais Horvātijas izlases pussargs Ivans Rakitičs pat piedāvājis apmaksāt beļģim atvaļinājumu.

Savukārt Vācijai ar uzvaru 4:2 pret Kostariku nepietika, jo japāņi pamanījās uzvarēt arī spāņus. Arī Vācijai četri punkti (neizšķirts pret Spāniju un zaudējums Japānai), trešā vieta un neizkļūšana no grupas jau otro turnīru pēc kārtas (abos nākamajos pēc triumfa Brazīlijā).

Par notikušo ļauni pajokoja allaž tik kolorītā zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, kas savā tviterā kontā publicēja attēlus, kuros norādīts, kas uz saviem pleciem ved kuru valstsvienību. Poliju astotdaļfinālā ieveda neticamais vārtsargs Vojcehs Ščesnijs, Franciju – reaktīvais Kiljans Mbapē. Savukārt Beļģiju un Vāciju (nu jau uz mājām)  ved “Ryanair” lidmašīna.