foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase FIBA rangā pakāpjas uz 29. vietu
Latvijas vīriešu basketbola izlase priekšlaicīgi nodrošināja iekļūšanu Pasaules kausā, kur līdz šim tā nekad nav spēlējusi.
Futbols
2022. gada 19. novembris, 16:30

Latvijas vīriešu basketbola izlase FIBA rangā pakāpjas uz 29. vietu

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā pakāpusies par vienu vietu augstāk un ierindojas 29. pozīcijā.

Novembrī Latvijas valstsvienība aizvadīja divus 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačus, kuros guva panākumus pār Grieķiju (80:60) un Lielbritāniju (79:63), izcīnot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa finālturnīru. 

No Latvijas izlases pretiniecēm Pasaules kausa kvalifikācijā Serbija ir sestā, Grieķija ieņem devīto vietu, Turcijas ierindojas 16.pozīcijā, Beļģija atrodas par vienu vietu zemāk nekā Latvija, bet Lielbritānija atrodas 47. vietā.

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas, ranga pirmajā desmitniekā ir notikusi tikai viena izmaiņa, Eiropas čempionei Spānijai apsteidzot ASV un pakāpjoties uz ranga līderpozīciju. Austrālija noslēdz labāko trijnieku, ceturtā ir Argentīna, bet piekto vietu ieņem Eiropas vicečempione Francija, kurai seko attiecīgi Serbija, Slovēnija, Lietuva, Grieķija, pirmo desmitnieku noslēdzot Itālijai.