foto: AP/Scanpix
VIDEO: skandāliem apvītais NHL hokejists Evanders Keins gūst šausminošu traumu; bijusī sieva priecājas
Evanders Keins mirkli pēc savainojuma.
Hokejs
2022. gada 9. novembris, 11:48

VIDEO: skandāliem apvītais NHL hokejists Evanders Keins gūst šausminošu traumu; bijusī sieva priecājas

Jauns.lv

Pagājušās nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas Stenlija kausa izcīņas labākais vārtu guvējs Evanders Keins aizvadītās nakts spēlē guva nopietnu savainojumu, kāpēc nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tiks veikta operācija.

Dažādu skandālu un likstu apvītā Evandera Keina karjera, šķiet, Edmontonas “Oilers” rindās bija sākusi nokārtoties un nostabilizēties, tomēr pagājušajā naktī viņa hokejista karjera varēja arī noslēgties. Mačā pret Tampabejas “Lightning” otrās trešdaļas izskaņā Keins, atrodoties uz ledus, cīnījās par ripu ar pretinieku aizsargu Filipu Maiersu. Tajā brīdī garām slidojošais Pets Marūns ar slidu nejauši pārgrieza Keina kreisās plaukstas locītavu.

31 gadu vecais Keins momentāli saprata, ka noticis kaut kas nelāgs un zibenīgi traucās uz komandas soliņu, lai saņemtu mediķu palīdzību. Drīz pēc tam hokejists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tiks veikta operācija.

Kā ziņo “Oilers” pārstāvji, Keina veselības stāvoklis ir stabils un drīzumā tiks veikta operācija un pēc tās gaidāma rehabilitācija. Pagaidām gan neviens nekomentē, vai savainojums bijis tik nopietns, ka tas kādā veidā ietekmēs uzbrucēja turpmāko hokejista karjeru.

foto: AP/Scanpix
Evanders Keins mirkli pēc savainojuma.

Paradoksāli, ka pēc notikušā Evandera Keina nu jau bijusī sieva Anna Keina, kas aktīvi darbojas pieaugušo satura lapā "OnlyFans", saviem sekotājiem sūtīja priekpilnu emociju vēstījumus.

Ar pamatīgu izbīli aizvadītajā spēlē “Oilers” izcīnīja uzvaru ar 3:2.

Keins “Oilers” komandai pievienojās pagājušās sezonas otrajā pusē, ātri vien izkarojot būtisku lomu komandas uzbrukumā. Pagājušajā sezonā Keins aizvadīja 43 mačus, gūstot 22 vārtus un atdodot 17 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 15 mačos - 13 vārti un četras rezultatīvas piespēles. 13 precīzi raidījumi bija lielākais skaits, ko pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņā iespēja kāds no NHL hokejistiem. 13 vārtu guvumi bija arī čempiones Kolorādo “Avalanche” līderim Neitanam Makinonam, bet viņam tam bija nepieciešamas 20 spēles.

Evanders Keins, neraugoties uz gana sekmīgo sniegumu laukumā, pēdējos gados biežāk ticis pieminēts dažādu neglaimojošu faktu sakarā. Viņam arī NHL vairākkārt piespriedusi gana nopietnas diskvalifikācijas. Keins bijis iesaistīts gan totalizatoru skandālā, kad licis pats uz savām spēlēm, gan pret viņu ierosināta lieta par vardarbību ģimenē, kas gan netika pierādīta, gan pagājušajā sezonā tika pie 21 spēles diskvalifikācijas par Covid-19 vakcinācijas apliecinājuma dokumentu viltošanu. Aizraušanās ar azartspēlēm viņu iedzina vairāk nekā 25 miljonu ASV dolāru lielos parādos, kāpēc hokejists pasludinājis savu maksātnespēju.