foto: picture alliance / SvenSimon
Smags trieciens Senegālas izlasei: Manē uz Pasaules kausu nebrauks
Sadio Manē guļ uz zāliena ar sāpju grimasi sejā.
Futbols
2022. gada 9. novembris, 10:41

Smags trieciens Senegālas izlasei: Manē uz Pasaules kausu nebrauks

Jauns.lv/LETA

Senegālas futbola izlases uzbrucējs Sadio Manē otrdien divas nedēļas pirms Pasaules kausa finālturnīra traumas dēļ nepabeidza Vācijas bundeslīgas maču, viņa pārstāvētajai Minhenes "Bayern" svinot graujošu uzvaru.

Minhenieši savā laukumā ar 6:1 (4:1) uzvarēja Brēmenes "Werder".

Manē, visticamāk, ceļgala traumu guva 15. minūtē un piecas minūtes vēlāk tika nomainīts, viņa vietā laukumā dodoties Līrojam Sanē. Senegālas izlase Pasaules kausa finālturnīra pirmo spēli aizvadīs pēc 13 dienām, kad spēkosies ar Nīderlandi. Pēc mača minheniešu galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans atklāja, ka Manē saņēmis triecienu pa lielā liela kaula daļu pie ceļgala.

"L'Equipe" vēsta, ka futbolists traumējis ceļgala cīpslu un nevarēs spēlēt vairākas nedēļas.

Senegālas izlase Pasaules kausa finālturnīra pirmo spēli aizvadīs pēc 12 dienām, kad spēkosies ar Nīderlandi. Nākamajos mačos pretī stāsies Katara un Ekvadora.

Otrdien notikušajā mačā sestajā minūtē "Bayern" vadībā izvirzīja Džamals Musjala, bet četras minūtes vēlāk Antonijs Jungs panāca 1:1. 18. minūtē Maksima Šupo-Motinga izpildīto "pendeli" atvairīja Jiržī Pavlenka, taču turpmāko desmit minūšu laikā viņš bija spiests kapitulēt trīs reizes. Divas bumbas "Werder" vārtos iesita Seržs Gnabrī un vienu - Leons Gorecka.

Pēc vairākiem centieniem Gnabrī 82. minūtē guva savus trešos vārtus mačā un kļuva par pirmo futbolistu šajā bundeslīgas sezonā, kuram vienā spēlē izdevies izcelties ar "hat-trick". Divas minūtes vēlāk 17 gadus vecais Matiss Tels panāca jau 6:1 bavāriešu labā.

"Bayern" ar 31 punktu 14 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, par četriem punktiem apsteidzot 13 mačus aizvadījušo "Freiburg".

Iespēju uz otro vietu pakāpties neizmantoja Dortmundes "Borussia", kas viesos ar 0:2 (0:1) zaudēja "Wolfsburg" un saglabāja ceturto pozīciju. Sestajā minūtē mājiniekiem vārtus guva Mikijs van de Vens, bet otrā puslaika kompensācijas laikā punktu uzvarai pielika Lukass Nmeha.