foto: Colorsport/Shutterstock/ Vida Press
Slavens krievu futbolists uzvārda dēļ no "Facebook" iztiesā miljonu
Dmitrijs Hohlovs Maskavas "Lokomotiv" kreklā.
Sporta zvaigznes
2022. gada 19. oktobris, 16:05

Slavens krievu futbolists uzvārda dēļ no "Facebook" iztiesā miljonu

Jauns.lv

Kādreizējais Krievijas valstsvienības futtbolists Dmitrijs Hohlovs pagājušā gada septembrī iesūdzēja tiesā "Facebook", pieprasot 150 miljonus Krievijas rubļu (aptuveni 2,5 miljoni eiro) par nodarīto morālo kaitējumu.

Bijušais futbola pussargs, kurš pēc karjeras beigām pievērsās trenera arodam, tagad uzzinājis tiesas lēmumu šajā jautājumā, kas noteica sociālajam tīklam izmaksāt 65,5 miljonu rubļu (aptuveni 1 083 333 eiro) lielu kompensāciju par morālo kaitējumu kā arī atbloķēt visus lietotājus, kas tikuši bloķēti par kur viņa uzvārda pieminēšanu.

Tiesā Hohlovs apgalvoja, ka viņam apnicis, ka viņa draugi un paziņas regulāri tiek bloķēti, jo vienkārši pieminējuši futbolista uzvārdu. "Facebook" automātiski ikvienu Hohlova uzvārda pieminēšanu uztvēra kā ukraiņu nacionalitāti aizvainojušu izteikumu un to automātiski citēja. Kā zināms, Hohlova uzvārdam ļoti līdzīgā veidā nievājoši tiek dēvēti ukraiņi. Pēc šī gada februārī notikušā Krievijas iebrukuma Ukrainā šādu ierakstu dzēšana kļuva īpaši aktuāla.

Dmitrijs Hohlovs savas karjeras laikā aizvadīja 53 mačus Krievijas izlasē, kuru laikā guva sešus vārtus, no kuriem vienus "Skonto" stadionā pārbaudes spēlē pret Latviju. Hohlovs savā karjerā var lepoties ar Krievijas un Nīderlandes čempionu tituliem, Krievijas un Nīderlandes Superkausa iegūšanu, kā arī otro vietu spēcīgajā Spānijas čempionātā.

Karjeras laikā Hohlovs pārstāvējis Maskavas CSKA, Maskavas "Torpedo-Luzhniki", Eindhovenas PSV, Sosjedadas "Real", Maskavas "Lokomotiv" un Makavas "Dynamo", kur viņš vēlāk sāka arī savu trenera karjeru, vēlāk kļūstot arī par galveno treneri. Tāpat Hohlovs vadījis Maskavas "Dynamo-2", Krasonodaras "Kubaņ" un Volgogradas "Rotor".