VIDEO: basketbolistam par sitienu pretiniekam piespriež cietumsodu, bet viņš tāpat vaino cietušo
foto: imago/HMB-Media
Miralems Halilovičs, kurš šī gada Eiropas čempionātā pārstāvēja Bosnijas un Hercegovinas izlasi, varētu pats nebūt diez ko sportiski izturējies pret savu oponentu.
Basketbols

VIDEO: basketbolistam par sitienu pretiniekam piespriež cietumsodu, bet viņš tāpat vaino cietušo

Jauns.lv

Senegāliešu basketbolistam Bubakaram Turē piespriests 10 mēnešu nosacīts cietumsods par sitienu spēles laikā savam pretiniekam – Bosnijas un Hercegovinas izlases uzbrucējam Miralemam Halilovičam.

VIDEO: basketbolistam par sitienu pretiniekam pies...

Incidents Francijas basketbola virslīgas mačā starp “Chorale Roanne” un “Metropolitans 92” notika 1992. gada janvārī. Senegāliešu centra spēlētājs apgalvo, ka cietušais, kuram epizodē tika salauzts žoklis, pirms tam esot ieķēris viņa intīmajā zonā.

Žokļa lūzuma dēļ Halilovičs 60 dienas bija uz darba nespējas lapas, bet laukumā nevarēja atgriezties pat septiņus mēnešus (iespējams, laiks būtu mazāks, ja tajā laikā nebūtu starpsezona). Turē būs spiests samaksāt “Metropolitans 92” komandai gandrīz 40 000 eiroa par radītajiem zaudējumiem. Tikmēr Halilovičam nodarītie zaudējumi pagaidām vēl nav aprēķināti.

Bubakars Turē tiesas zālē stāstīja, ka tam posmam viņa dzīvē bija jābūt pavisam citādākam: “Tas notika piecas dienas kopš es ieraudzīju savu jaundzimušo dēlu. Tam bija jābūt par labāko laiku manā dzīvē, bet tas kļuva par visgrūtāko. Pusgada laikā es zaudēju 12 kilogramus,” apgalvo senegālietis

Pēc notikušā Turē tiek piespriesta 10 spēļu diskvalifikācija, neraugoties uz viņa apgalvojumiem, ka pretinieks viņu esot izprovocējis, ieķeroties kājstarpē.

Šosezon Turē pārstāv Turcijas klubu Bursas “Tofas”, kamēr Halilovičs pārcēlies uz citu Francijas klubu - “Nanterre 92”.