foto: AFP/Scanpix
Leģendārais spāņu futbolists Kasiljass atklāj, ka ir gejs, bet ātri vien to noliedz
Savulaik viens no pasaules labākajiem futbola vārtsargiem Ikers Kasiljass svētdien pārsteidza daudzus.
Sporta zvaigznes
2022. gada 10. oktobris, 12:39

Leģendārais spāņu futbolists Kasiljass atklāj, ka ir gejs, bet ātri vien to noliedz

Jauns.lv

Leģendārais Spānijas futbola izlases un ilggadējais Madrides "Real" pamatvārtsargs Ikers Kasiljass svētdien pārsteidza miljoniem cilvēku visā pasaulē savā tvitera kontā atklājot, ka ir gejs.

Aptuveni stundu vēlāk šis ieraksts tik izdzēsts un pats Kasiljass paziņoja, ka viņa sociālo tīklu konts esot uzlauzts, liekot noprast, ka ierakstu viņš neesot veicis. Jebkurā gadījumā liels prieks, ka leģendārajam spāņu futbolistam stundas laikā izdevās ne vien pamanīt notiekošo, bet arī atgūt piekļuvi savam kontam.

Interesanti, ka viņa ilggadējais komandas biedrs Spānijas izlasē Karless Pujols paguva jau nokomentēt šo tvītu, paziņojot, ka “pienācis laiks izstāstīt mūsu stāstu…”.

Vēlāk abi vīri atvainojās par notikušo saviem sekotājiem īpaši jau LGBTQ kopienai, paziņojot, ka nav vēlējušies nevienu aizskart vai aizvainot. Turklāt Pujols savu komentāru vēlāk nosauca par neveiksmīgu joku.

Zīmīgi, ka “Porto” rindās karjeru noslēgušais Kasiljass pagājušā gada martā izšķīrās no savas sievas Sāras Karbonero, ar kuru kopā audzināja divus dēlus.

Kasiljass savā futbolista karjerā Madrides “Real” izcīnīja trīs Čempionu līgas trofejas un piecas reizes kļuva par Spānijas čempionu, bet “Porto” sastāvā izdevās divas reizes triumfēt Portugāles čempionātā. Tāpat Spānijas izlases kreklā izcīnīts 2010. gada Pasaules kauss un divi Eiropas čempionu tituli.

Kasiljass profesionālo futbolista karjeru beidzis 2020. gadā, pēc tam, kad 2019. gada aprīlī treniņa laikā piedzīvoja sirdstrieku. Madrides "Real" komandas sastāvā viņš pavadījis 16 gadu, aizvadot 725 spēles.

Vēlāk viņš pievienojies kluba treneru korpusam.