foto: Joe Toth/Shutterstock/ Vida Press
Anglijas premjerlīgā spēlējis krievu futbolists saņēmis mobilizācijas pavēsti
Dinijars Bilaļetdinovs "Everton" rindās pavadīja trīs sezonas, kurā izgāja laukumā 59 mačos, gūstot astoņus vārtus.
Sporta zvaigznes
2022. gada 28. septembris, 17:25

Anglijas premjerlīgā spēlējis krievu futbolists saņēmis mobilizācijas pavēsti

Jauns.lv

Kādreizējais Krievijas valstsvienības pussargs Dinijars Bilaļetdinovs saņēmis pavēsti, ka jāierodas kara komisariātā, lai dotos karot uz Ukrainu. Tagad futbolists spiests domāt veidus, kā izvairīties no došanās uz karadarbības zonu.

37 gadus vecais Dinijars Bilaļetdinovs profesionāla futbolista karjeru noslēdza 2018. gadā, kad pēdējo sezonu nospēlēja Lietuvā Traķu komandā, bet iepriekš pārstāvējis Krievijas vadošos klubus – Maskavas “Spartak”, “Lokomotiv, “Torpedo”, Mahačkalas “Anži” un Kazaņas “Rubin”, bet savus spožākus karjeras pavadīja Anglijas premjerlīgas klubā Liverpūles “Everton”. Pats Bilaļetdinovs stāsta, ka futbolista karjeru vēl oficiāli nav noslēdzis, jo turpina pārstāvēt dažādas amatieru komandas.

Futbolista ģimene bija satriekta kad Dinijars saņēmis pavēsti par mobilizāciju, jo viņi ļoti nevēlas, lai vīrietis dotos uz Ukrainu. Liels pārsteigums ir tāpēc, ka sportists iepriekš īsti nav dienējis, vien izgājis specifisku kara apmācību, kas gan esot bijusi tīri ar sporta novirzienu. Tas noticis, kad Bilaļetdinovam bijuši vien 18 gadi. Ģimeni mulsina arī fakts, ka jauniesaucamajiem būtu jābūt līdz 35 gadiem, nevis 37 – cik ir Dinijaram, tāpēc viņi pamatoti cer, ka notikusi vien kāda neprecizitāte.

Bilaļetdinova tēvs cer, ka notikusi kāda kļūda, jo daļēja mobilizācija ir līdz 35 gadu vecumam, tomēr, ja patiesībā ir sākusies vispārējā mobilizācija, bet tauta vienkārši par to vēl nav informēta, tad nekādu variantu nav.

Dinijars Bilaļetdinovs iepriekšējās desmitgades sākumā bija viens no Krievijas futbola vadošajiem pussargiem. Viņš piedalījās arī šī valsts futbola izlases lielākā panākuma sasniegšanā – bronzas medaļai 2008. gada Eiropas čempionātā.