foto: Shutterstock
Trešdien atklās projekta "Sporta visa klase" devīto sezonu
Citi sporta veidi
2022. gada 27. septembris, 16:08

Trešdien atklās projekta "Sporta visa klase" devīto sezonu

Jauns.lv

Trešdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā tiks atklāta projekta "Sporto visa klase" devītā sezona, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Jaunās sezonas atklāšanas pasākumā, kura sākums paredzēts plkst.12, klātienē piedalīsies vairāk nekā 1000 bērni, kuriem šī būs pirmā sezona projektā. Savukārt pārējiem dalībniekiem un citiem interesentiem būs iespēja sekot līdzi atklāšanas pasākumam tiešsaistē LOK "YouTube" kontā.

Klātienē jauniešiem paredzētas tikšanās ar Latvijas olimpiešiem, virtuālās realitātes briļļu izmēģināšana, kā arī būs iespēja pārbaudīt drošības jostu nozīmi automašīnas sadursmes laikā vai sajusties kā ugunsdzēsējam, iepazīstoties ar ugunsdrošības pamatnoteikumiem un izmēģinot ugunsdzēsēju ekipējumu.

Tikmēr tiem, kuri pieslēgsies pasākumam attālināti, būs iespēja piedalīties viktorīnās un saņemt dažādas pārsteiguma balvas, un attālināti pievienoties grupas "Bermudu divstūris" koncertam. 

LOK jau piekto gadu projekta ietvaros arī pasniedz speciālbalvas četrās nominācijās: aktīvākā pašvaldība; aktīvā izglītības iestāde; atsaucīgākā klases audzinātāja; atsaucīgākais sporta pedagogs vai pedagoģe.

Nominācijas tiek pasniegtas ar mērķi pateikties projekta dalībniekiem, kuru iesaiste, atbalsts un pašatdeve projektam ir neatsverams.

Šogad projekts, kurā piedalās 301 klase no 96 skolām, paredz, ka dalībniekiem jāsporto katru dienu. Iesaistītās skolas pārstāv 35 pašvaldības.

Programma "Sporto visa klase" radīta 2013. gadā ar mērķi 2. līdz 6.klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.