Basketbols
2022. gada 19. septembris, 11:53

Skariolo: "Patīkami redzēt, ka esam priekšā varenām komandām"

Jauns.lv/LETA

Spānijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Serdžo Skariolo ir gandarīts, ka spāņi Eiropas čempionātā apsteidza komandas, kuras tika uzskatītas par lielākām favorītēm uz čempiontitulu.

Spānijas basketbolisti svētdien Berlīnē finālmačā ar rezultātu 88:76 guva panākumu pār Franciju, izcīnot ceturto čempiontitulu.

Itāļu treneris Skariolo kļuva par četrkārtēju Eiropas čempionu, apsteidzot Dušanu Ivkoviču un panākot Stepanu Sandarjanu. Vēl vairāk titulu - seši - ir tikai kādreizējam Rīgas ASK trenerim Aleksandram Gomeļskim.

"Bijām astotie spēka rangā, bet apsteidzām lielas komandas, tajā skaitā arī pēdējo, kurā ir NBA un Eirolīgas spēlētāji. Patīkami redzēt noslēguma tabulu un būt priekšā šīm varenajām izlasēm," portāls "Eurohoops" citē Skariolo teikto preses konferencē.

"Neskatoties uz ierobežoto sastāvu, varējām spēlēt ātrā tempā, daudz saspēlējāmies un grūtības pārvarējām kā komanda, nevis individuāli," turpināja Spānijas izlases treneris.

Izlase veidota ar mērķi sasniegt rezultātus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) sasaukumos.

"Mums bija 12-14 spēlētāji Eirolīgā un NBA. Un mums bija vīzija veidot pavisam citādāku komandu. Negaidījām ko tādu, taču, strādājot dienu no dienas, bija sajūtas, ka process rit pareizajā virzienā," atzīmēja Skariolo.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Villijs Ernangomess, kurš karjeras laikā Seviljas klubā un Ņujorkas "Knicks" spēlējis kopā ar Kristapu Porziņģi.