foto: LETA
Stupelis un Gordejevs izcīna piekto vietu pēdējā pasaules čempionāta posmā
Kaspars Stupelis
Citi sporta veidi
2022. gada 18. septembris, 19:11

Stupelis un Gordejevs izcīna piekto vietu pēdējā pasaules čempionāta posmā

Jauns.lv/LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu svētdien Vācijā izcīnīja piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sestajā posmā, noslēdzot sezonu astotajā pozīcijā.

Sestdien kvalifikācijā Igaunijas un Latvijas ekipāža uzrādīja astoto rezultātu savā kvalifikācijas grupā.

Savukārt svētdien pirmajā braucienā Gordejevs un Stupelis finišēja sestajā vietā, kamēr uzvaru svinēja nīderlandietis Etjēns Bakss ar čehu līdzbraucēju Ondržeju Čermāku. Otrajā braucienā Latvijas un Igaunijas ekipāža atkal ierindojās sestajā pozīcijā, bet pie panākuma tika beļģis Marvins Vanlušens, kura ekipāžā kantētājs ir Etjēna Baksa brālis Robijs.

Posmā Gordejevam un Stupelim izcīnītie 30 punkti deva piekto vietu, bet uzvaru ar 47 punktiem svinēja Vanlušens/Bakss.

Pēc sešiem posmiem Gordejeva un Stupeļa ekipāža ar 118 punktiem ierindojās astotajā vietā, kamēr pirmo vietu izcīnīja Etjēns Bakss un Čermāks, kuri sakrāja 239 punktus, un apsteidza otrās vietas ieguvējus igauni Kertu Variku un somu kantētāju Lari Kunnasu par nieka četriem punktiem.

2021.gada sacensību kopvērtējumā Gordejeva/Stupeļa ekipāža ieņēma 11.vietu, bet par pasaules čempioniem kļuva nīderlandietis Etjēns Bakss un franču kantētājs Nikolā Musē. Gan Stupelis, gan Gordejevs traumu dēļ bija spiesti izlaist sezonas pirmās sacensības.