foto: AP/Scanpix
Trīs mēnešus pirms Pasaules kausa finālturnīra atbrīvots Marokas izlases galvenais treneris
Marokas futbola izlases galvenais treneris Vahids Halilhodžičs.
Futbols
2022. gada 11. augusts, 17:55

Trīs mēnešus pirms Pasaules kausa finālturnīra atbrīvots Marokas izlases galvenais treneris

Jauns.lv / LETA

Trīs mēnešus pirms 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra no amata atbrīvots Marokas futbola izlases galvenais treneris Vahids Halilhodžičs.

Bosniešu treneris Halilhodzičs Marokas izlases grožus pārņēma pirms trīs gadiem. Martā pirms Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" mačiem viņš par disciplinārpārkāpumiem no izlases atskaitīja komandas zvaigznes Hakīmu Zijehu un Nusairu Mazrauī, taču tas netraucēja marokāņiem izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Noprotams, ka Marokas Futbola federācija izvēlējusies atbrīvot Halilhodziču, lai abi futbolisti pievienotos izlasei finālturnīrā. Viņi nespēlēja arī Āfrikas Nāciju kausā, kur Marokas izlase sasniedza ceturtdaļfinālu. 

Halilhodzičs iepriekš arī trenējis Kotdivuāras un Alžīrijas izlases. Ar otro no tām viņam 2014.gadā izdevās aizspēlēties līdz Pasaules kausa otrajai kārtai, kas Alžīrijai bija vēsturisks panākums.

Tāpat speciālists no 2015. līdz 2018.gadam trenēja Japānas izlasi, bet vien divus mēnešus pirms Krievijā notikušā Pasaules kausa viņš savu amatu zaudēja.

Bosnietis jau iepriekš bija strādājis Marokā, kad 1997.gadā viņš Kasablankas "Raja" komandu aizveda līdz čempiontitulam Āfrikas čempionu līgā.

Karjeras laikā viņš vadījis arī tādas pazīstamas komandas kā Parīzes "Saint-Germain", "Lille", "Stade Rennais", "Nantes", Zagrebas "Dinamo" un "Trabzonspor".

Marokas futbolisti Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs F apakšgrupā kopā a ar Horvātiju, Beļģiju un Kanādu.