foto: LETA
Nacionālās sporta padomes sēdē diskutēs par valsts sporta budžetu līdzekļu administrēšanas kārtību
Jaunatklātais Baltijā lielākais privātā futbola sporta komplekss "LNK Sporta Parks".
2022. gada 11. augusts, 08:28

Nacionālās sporta padomes sēdē diskutēs par valsts sporta budžetu līdzekļu administrēšanas kārtību

Jauns.lv/LETA

Šodien kārtējā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē tiks diskutēts par valsts sporta budžeta līdzekļu administrēšanas kārtību no 2023. gada, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Padome sēdē vērtēs IZM sagatavotos tiesību aktu grozījumus, lai jebkura Latvijā atzītā sporta federācija valsts budžeta finansējumu turpmāk saņemtu no Latvijas Sporta federāciju padomes ar vienu līgumu, tādējādi novēršot konstatētos trūkumus sporta nozares finansēšanas modelī.

Tāpat sēdē tiks lemts par profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu finansēšanas kārtības un kritēriju pilnveidi - tiks diskutēts par starpinstitūciju darba grupā izstrādāto priekšlikumu ieviest mehānismu valsts finansēto pedagoģisko likmju fiksēšanai atbilstoši iepriekšējā budžeta gada valsts finansēto pedagoģisko likmju skaitam. Paredzēts arī palielināt sporta sacensībām atvēlēto stundu skaitu nedēļā.

Nacionālās sporta padomes sēdē plānots arī lemt par atbalstu Ukrainas nacionālajai basketbola izlasei, lai sagatavotos un piedalītos 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra šī gada augusta spēļu ciklā.

Tāpat tiks vērtēts Latvijas Peldēšanas federācijas finanšu pieprasījums saistībā ar pasaules čempionāta peldēšanā 25 metru peldbaseinā pārcelšanu no Krievijas uz Austrāliju.

Sēdē izskatīs arī Latvijas Tenisa savienības un Latvijas Orientēšanās federācijas iesniegumus par starptautisku sporta sacensību organizēšanu Latvijā.

Sēde sāksies plkst.10, un to vadīs padomes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).