foto: Edijs Pālens/LETA
LHF noraidījusi arī Jelisejeva pāreju uz Krievijas klubu
Visticamāk, kādreizējais Latvijas izlases hokejists Nikolajs Jelisejevs.
Hokejs
2022. gada 2. augusts, 18:41

LHF noraidījusi arī Jelisejeva pāreju uz Krievijas klubu

Jauns.lv/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Vladivostokas "Admiral", paziņoja LHF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

28 gadus vecā Latvijas uzbrucēja pārejas pieprasījumu Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pāreju sistēmā LHF saņēma pagājušās nedēļas nogalē un to noraidīja, vēsta LHF.

Jau ziņots, ka spēlētājs "Admiral" pievienojās pagājušajā mēnesī.

Vladivostokas komandas treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Tāpat ziņots, ka 21.jūlijā LHF noraidīja vārtsarga Jāņa Kalniņa pāreju uz KHL klubu Habarovskas "Amur".

LHF jau iepriekš norādīja, ka šādu pieprasījumu gadījumā meklēs risinājumu IIHF, jo Latvijas Sporta likums šobrīd aizliedz federācijai apstiprināt transfērus uz Krievijas un Baltkrievijas klubiem. Pievienojoties Krievijas klubiem, hokejistiem nākotnē vairs netiks dota iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi.

Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.