foto: imago/Nordphoto
NHL draftā izvēlētais Vilmanis karjeru turpinās Ontārio Hokeja līgā
Sandis Vilmanis U-18 pasaules čempionāta mačā pret Zviedriju.
Hokejs
2022. gada 29. jūlijs, 13:33

NHL draftā izvēlētais Vilmanis karjeru turpinās Ontārio Hokeja līgā

Jauns.lv/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlētais latviešu uzbrucējs Sandis Vilmanis karjeru turpinās Ontārio Hokeja līgas (OHL) komandā Sārnijas "Sting", informē vienība.

"Sting" mēneša sākumā izvēlējās 18 gadus veco Vilmani Kanādas junioru hokeja līgas (CHL) ārzemnieku draftā ar 14. numuru, bet pēc tam NHL draftā uz viņu tiesības ieguva Floridas "Panthers". Vilmanis tika izraudzīts piektajā kārtā ar kopējo 157. numuru.

Vilmanis iepriekš bija Zviedrijas kluba "Luleo" paspārnē un iepriekšējā sezonā U-20 komandā 45 mačos guva 18 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2020./2021. gada sezonas viņš pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

"Sandis ir hokejists, kuru ievērojām iepriekšējā sezonā. Viņš bija spēcīgā čempionātā, kur iekrāja labu statistiku. Sandis ir meistarīgs hokejists ar raženu augumu, kuru papildina laba momentu realizācija," stāsta komandas ģenerālmenedžeris Dilans Seka.

Vilmanis OHL komandai pievienosies pēc pasaules junioru čempionāta, kurā viņš palīdzēs Latvijas U-20 izlasei.

Sārnijas komanda iepriekšējā sezonā ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē un apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Junioru līmenī šajā vienībā spēlēja arī divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Stīvens Stemkoss.