foto: BACKGRID/ Vida Press
Neimaram draud cietumsods par pārkāpumiem viņa pārejā uz "Barcelona"
Brazīlijas futbolists Neimars oktobrī stāsies tiesas priekšā par pārkāpumiem viņa transfērā uz Spānijas futbola klubu "Barcelona".
Futbols
2022. gada 28. jūlijs, 12:06

Neimaram draud cietumsods par pārkāpumiem viņa pārejā uz "Barcelona"

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas futbolists Neimars oktobrī stāsies tiesas priekšā par pārkāpumiem viņa transfērā uz Spānijas futbola klubu "Barcelona", trešdien aģentūrai AFP atklāja ar tiesvedību saistīti avoti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neimars, viņa vecāki un bijušie "Barcelona" kluba prezidenti Sandro Rosels un Žozeps Bartomeu tiks tiesāti par iespējamu korupciju, kas saistīta ar futbolista pāreju 2013.gadā no Brazīlijas futbola kluba "Santos" uz Barselonas vienību.

Oficiāli "Barcelona" paziņoja, ka Neimara transfērs no "Santos" maksās 57,1 miljonus eiro, no kuriem 40 miljonus saņems spēlētāja ģimene, bet 17,1 miljonu viņa bijušais klubs. Spānijas izmeklētāji atklāja, ka šī spēlētāja patiesībā izmaksāja vismaz 83,3 miljonus eiro.

Izmeklēšanā tika ierosināts piespriest Neimaram divu gadu cietumsodu, taču futbolista aģents uzstāja, ka viņš bija tikai koncentrējies futbolam un uzticējās tēva pieņemtajiem lēmumiem, kurš arī tolaik bija viņa aģents.

2020.gadā "Barcelona" paziņoja, ka Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ir attaisnojusi visas apsūdzības attiecībā uz krāpšanas gadījumiem, kas saistīti ar klubu.

Brazīlijas futbolists 2017. gadā pameta "Barcelona" un pievienojās Parīzes "Saint-Germain" (PSG).