foto: Edija Pālens/LETA
Hokeja federācija noraida Jāņa Kalniņa pāreju uz KHL komandu; vārtsargs varētu palikt bez brangā naudas žūkšņa
Jānis Kalniņš neslēpj, ka viņa izvēle balstās un personiskiem finansiāliem labumiem.
Hokejs
2022. gada 22. jūlijs, 14:15

Hokeja federācija noraida Jāņa Kalniņa pāreju uz KHL komandu; vārtsargs varētu palikt bez brangā naudas žūkšņa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ceturtdien noraidījusi vārtsarga Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas klubu Habarovskas "Amur", piektdien paziņoja LHF.

Jūlija sākumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība klubs Habarovskas "Amur" paziņoja, ka komandai pievienojies Latvijas izlases vārtsargs Kalniņš.

LHF šajā nedēļā saņēmusi 30 gadus vecā Latvijas vārtsarga pārejas pieprasījumu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pāreju sistēmā un ceturtdien to noraidījusi.

LHF jau iepriekš norādīja, ka šādu pieprasījumu gadījumā meklēs risinājumu IIHF, jo Latvijas Sporta likums šobrīd aizliedz federācijai apstiprināt transfērus uz Krievijas un Baltkrievijas klubiem. Pievienojoties Krievijas klubiem, Kalniņam nākotnē vairs nebūs iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi.

Šomēnes Vladivostokas "Admiral" rindas papildināja uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs, kurš jaunā kluba sastāva gatavojas gaidāmajai sezonai. Šīs komandas treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

Hokeja aprindās tiek lēsts, ka Kalniņa līguma nosacījumi varētu pārsniegt 600 000 ASV dolāru sezonā, kamēr Jelisejevam uz pusi mazāk. Lieki piebilst, ka abi hokejisti nekad karjerā iepriekš šādas summas nav pelnījuši. Tiesa, aktuāls paliek jautājums, vai tiešām pie solītas naudas abi hokejisti tiks.