foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas vadošajam šķēpmetējam Gatim Čakšam nopietnas slimības dēļ ies secen pasaules čempionāts
Gatis Čakšs cer atgūties līdz Eiropas čempionātam.
Citi sporta veidi
2022. gada 1. jūlijs, 13:41

Latvijas vadošajam šķēpmetējam Gatim Čakšam nopietnas slimības dēļ ies secen pasaules čempionāts

Jauns.lv / LETA

Viens no pēdējo gadu Latvijas vadošajiem šķēpmetējiem Gatis Čakšs cer piedalīties šī gada Eiropas čempionātā, sociālajos tīklos paziņoja vieglatlēts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar pērn jūnijā sasniegtajiem 87,57 metriem Čakšs bija izpildījis kvalifikācijas normatīvu šī gada pasaules čempionātam un atlases rangā ieņēma augsto desmito vietu. Tiesa, savu dalību no meistarsacīkstēm viņš atsauca pirms tika paziņoti Latvijas sportisti, kuri piedalīsies čempionātā.

"Kā jau biju minējis, mans ķermenis pateica stop. Lika apstāties, sezonai īsti nesākoties. Kad atgriezos sektorā, ar katru startu sapratu, ka kaut kas nav kārtībā," "Instagram" raksta Čakšs, atklājot, ka saslimis ar Laima slimību. "Šī iemesla dēļ nākas paziņot, ka esmu atteicies no starta pasaules čempionātā. Tas ir ļoti grūti un pašlaik ir smagi. Bet tagad svarīgākais ir sakārtot veselību, lai augustā esmu gatavs startam Eiropas čempionātā."

Uz pasaules čempionātu, kas no 15. līdz 24. jūlijam norisināsies Jūdžinā, ASV dosies šķēpmetēji Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks.

Eiropas meistarsacīkstes šogad plānotas mēnesi pēc pasaules čempionāta.