foto: REUTERS/SCANPIX
UEFA apsver iespēju ieviest jaunu četru komandu turnīru Superkausa vietā
UEFA apstiprina, ka šāda ideja ir, tomēr "nekas vēl nav nolemts".
Futbols
2022. gada 15. jūnijs, 11:18

UEFA apsver iespēju ieviest jaunu četru komandu turnīru Superkausa vietā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) apsver iespēju ieviest jaunu četru komandu turnīru UEFA Superkausa vietā, otrdien apstiprināja organizācija.

Plānots, ka turnīrs notiks īsi pirms UEFA Čempionu līgas grupu turnīra sākuma un tajā piedalīsies iepriekšējās sezonas Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētāji un vēl trīs komandas.

Kā vēsta franču laikraksts "L'Equipe", šāda turnīra ideja iekļauta konkursā par apraides tiesībām jaunajai, paplašinātajai UEFA Čempionu līgai no 2024.līdz 2027.gadam.

Arī UEFA apstiprina, ka šāda ideja ir, tomēr "nekas vēl nav nolemts".

Kā zināms, no 2024./2025.gada sezonas UEFA Čempionu līgā startēs 36 līdzšinējo 32 komandu vietā. Tāpat komandas vairs netiks sadalītas pa četrām komandām grupā, bet gan visas būs vienā grupā un izspēlēs astoņas spēles ar dažādiem pretiniekiem līdzšinējo sešu maču vietā ar trim komandām.

Vēl pagājušajā mēnesī UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins apstiprināja, ka vēlas mainīt patreizējo UEFA Superkausa formātu, kurā tiekas UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas uzvarētāji.

"Protams, tāda varbūtība pastāv," par Superkausa formāta maiņu teica Čeferins. "Pagaidām vēl precīzi nevaram pateikt, kas ar ko spēlēs."

Šogad UEFA Superkausā tiksies Madrides "Real" no Spānijas, kas triumfēja Čempionu līgā, un Vācijas bundeslīgas klubs Frankfurtes "Eintracht", kurš uzvarēja Eiropas līgā. Mačs 10.augustā tiks aizvadīts Somijas galvaspilsētā Helsinkos.