foto: AFP/Scanpix
Nigērijas futbola izlase gūst Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas lielāko uzvaru
Emanuels Deniss (7) atzīmē vārtu guvumu.
Futbols
2022. gada 14. jūnijs, 11:37

Nigērijas futbola izlase gūst Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas lielāko uzvaru

Jauns.lv / LETA

Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas turnīrā Nigērijas futbola izlase pirmdien ar 10:0 (3:0) sagrāva Santomes un Prinsipi valstsvienību, sasniedzot jaunu kontinenta rekordu.

Āfrikas Nāciju kausa (kontinenta čempionāta) kvalifikācijas sacensības notiek kopš 1961.gada un līdz šim lielākais pārsvars bija astoņi vārti, šo rekordu dalot Ganai, Kenijai un Lībijai.

Pirmdienas mačā ar četriem gūtiem vārtiem Nigērijas izlases rindās izcēlās Itālijas A sērijas kluba "Napoli" uzbrucējs Viktors Osimhens, bet ar diviem vārtiem rekorduzvarā atzīmējās Terems Mofi. Tāpat precīzi sita komandas kapteinis Mozess Simons, Ogenekaro Etebo, Ademola Lukmans un Emanuels Deniss.

Līdz šim Nigērijas izlases lielākā uzvara bija ar septiņu vārtu pārsvaru, kad 1991.gadā ar 7:0 tika sagrauta Burkinafaso valstsvienība.

Lai arī Santome un Prinsipi aizvadīja mājas spēli, mačs notika Marokas dienvidu pilsētā Agādīrā, jo mājiniekiem nav starptautiskām [FIFA] prasībām atbilstoša stadiona.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņas kvalifikācijas A grupā Nigērija ar sešiem punktiem ir līdere. Otro pozīciju ar četriem punktiem ieņem Gvineja Bisava, kas vakar viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (0:0) ar Sjerraleoni, kurai tas bija pirmais punkts. Santome un Prinsipi pie punktiem nav tikusi.

Finālturnīram kvalificēsies grupas divas labākās komandas.