Citi sporta veidi
2015. gada 23. maijā, 23:22

Gulbja pāridarītājs Tīms triumfē Nicas turnīrā, iegūstot karjeras pirmo titulu

Jauns.lv

Par Nicas "ATP World Tour 250" sērijas tenisa turnīra uzvarētāju sestdien kļuva austrietis Dominiks Tīms, iegūstot savas karjeras pirmo titulu.

Gulbja pāridarītājs Tīms triumfē Nicas turnīrā, ie...

Tīms, kurš ikdienā ir latvieša Ernesta Gulbja treniņu partneris, turklāt pārspēja viņu šī turnīra ceturtaļfinālā, ļoti saspringtā titula mačā ar 6-7 (8:10), 7-5, 7-6 (7:2) uzveica ar ceturto numuru izlikto argentīnieti Leonardo Maijeru.

Finālā austrietis spēlēja otro reizi karjerā, bet pērn Kicbīelē titula mačā zaudēja Dāvidam Gofēnam no Beļģijas.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā Tīms pārliecinoši uzveica pērnā gada sacensību čempionu Gulbi ar rezultātu 6-2, 6-4.

Tāpat šonedēļ "ATP World Tour 250" sērijas turnīrs risinājās arī Ženēvā, kur titula mačā brazīlietis Tomašs Beluči ar 6-3, 2-6, 6-4 uzveica ar sesto numuru izlikto Žuau Souzu no Portugāles.

Šis 27 gadus vecajam Beluči bija ceturtais ATP tituls karjerā, turklāt trīs no tiem izcīnīti Šveicē, jo divreiz viņš triumfējis Gštādes turnīrā.

Ženēva ATP tūrē atgriezusies pēc 24 gadu pārtraukuma.

Dāmām par Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra čempioni sestdien kļuva ar trešo numuru izliktā austrāliete Samanta Stosura, titula mačā ar 3-6, 6-2, 6-3 pieveicot Kristīnu Mladenoviču no Francijas.

Šis Stosurai kļuva par pirmo titulu šogad, bet viņa labā formā ieradīsies Francijas atklātajā čempionātā, kurā 2010.gadā aizkļuva līdz finālam.

Savukārt Nirnbergas WTA "International" sacensībās par labāko sestdien kļuva Karīna Knapa, kura fināla mačā starp divām itālietēm ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-1 pieveica Robertu Vinči.

Šis Knapai kļuva par otro titulu karjerā, pēc uzvaras pērnajā Taškentas turnīrā.

Jau svētdien sāksies Francijas atklātais čempionāts, pirmajā dienā laukumā dodoties arī Gulbim.

LETA