foto: LETA
Apvienos četras nacionālās sporta bāzes
Siguldas bobsleja un kamaniņu trase.
Citi sporta veidi
2022. gada 31. maijs, 17:20

Apvienos četras nacionālās sporta bāzes

Jauns.lv

Šodien Ministru kabinets atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu izveidot sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Latvijas Nacionālais sporta centrs”, portālu Jauns.lv informē IZM.

“Latvijas Nacionālais sporta centrs” tiks izveidots, reorganizējot sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"", SIA "Tenisa centrs “Lielupe”” un SIA "Sporta centrs "Mežaparks"", pievienojot tās VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un mainot tā nosaukumu.

Daugavas stadions pēc rekonstrukcijas

Šā gada 28.maijā notiks Daugavas stadiona rekonstruētās rietumu tribīnes un jauno tribīņu svinīgā atklāšanas ceremonija, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura ...

gallery icon

Latvijas Nacionālā sporta centra stratēģiskie mērķi ir radīt apstākļus Latvijas sportistu sagatavošanai startiem starptautiskās un nacionāla līmeņa sporta sacensībās; nodrošināt infrastruktūras piemērotību augsta līmeņa sporta un kultūras pasākumu norisei, kā arī nodrošināt iedzīvotājiem iespēju izmantot sporta bāzu iespējas, iesaistoties organizētās sporta aktivitātēs, norāda IZM.

Apvienotajā uzņēmumā tiek saglabāta valsts līdzdalība un IZM turpinās pildīt valsts kapitāla daļu turētāja pienākumus. Centralizētajā pārvaldības modelī plānoti divi valdes locekļi.

Reorganizācija jāveic līdz 2022. gada 30. septembrim, iekļaujoties minēto kapitālsabiedrību esošā budžeta ietvaros.