Hokejs
2022. gada 26. maijs, 13:13

Latvija un Somija prezentējusi savu pieteikumu 2023. gada PČ hokejā

Jauns.lv

Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā, Tamperē (Somija), ceturtdien, 26. maijā Latvija un Somija kopīgi prezentēja savu pieteikumu 2023. gada Pasaules čempionātam hokejā, ziņo LHF (Latvijas Hokeja federācija).

Latvijas un Somijas kopīgi iesniegtais pieteikums ir vienīgais oficiāli IIHF apstiprinātais piedāvājums rīkot 2023. gada pasaules čempionātu.

Rīgas un Tamperes pieteikumu šodien prezentēja 2022. gada PČ orgkomitejas prezidents Harri Nummela, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un IIHF Padomes locekļi - Heikki Hietanen un Viesturs Koziols.

IIHF kongresa dalībnieki par Latvijas un Somijas kopīgo pieteikumu balsos piektdien, 27. maijā.

Ja Rīga un Tampere iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu, tad 2023. gada pasaules meistarsacīkstes norisināsies “Arēna Rīga” un “Nokia Arena”.

foto: LHF

Sākotnēji savu pieteikumu rīkot 2023. gada pasaules čempionātu bija arī iesniegusi Ungārija un Slovēnija, taču pēc tam oficiāli atsauca savu dalību.

Turam īkšķus par Rīgas un Tamperes pieteikumu, un ceram, ka nākamajā pavasarī labākie hokeja līdzjutēji pasaulē varēs izbaudīt hokeja svētkus mūsu Latvijas galvaspilsētā!