foto: Edijs Pālens/LETA
Veinbergs: "Jutu, ka varu spēlēt tādā ātrumā"
Klāvs Veinbergs (primajā rindā pa vidu) treniņā pirms spēles pret Austriju.
Hokejs
2022. gada 21. maijs, 17:06

Veinbergs: "Jutu, ka varu spēlēt tādā ātrumā"

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Klāvs Veinbergs, debitējot pasaules čempionātā, juta, ka spēj spēlēt tikpat ātri, kā rit mačs, pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem atzina pats hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sīvā cīņā ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:2, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Austrijas hokejistus.

Latvijas hokeja izlase pēcspēles metienos uzvar Austriju

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Austrijas valstsvienībām "Nokia" arēnā Tamperē.

gallery icon
122

Mačā pret Austriju savu debiju pasaules čempionātā piedzīvoja arī 19 gadus vecais Veinbergs, kurš pats to raksturo, kā nozīmīgu sasniegumu.

"Viennozīmīgi tas ir patīkams panākums," stāstīja uzbrucējs. "Pirmā nomaiņa varbūt nebija tā veiksmīgākā, bet uzskatu, ka man tā bija ļoti laba pieredze. Debitēt pasaules čempionātā man ir ļoti svarīgi."

Veinbergs, lai gan uz ledus bija tikai divas minūtes un desmit sekundes, paspēja tikt pie divu minūšu noraidījuma, ko pats uzbrucējs smejoties nosauca par citādāka veida iespēju izcelties. "Vismaz tā atzīmējos laukumā," viņš piebilda.

"Pirms pirmās maiņas maksimāli centos nomierināties un koncentrēties, bet, izejot laukumā, sapratu, ka esmu uz diezgan lielas skatuves," savu pirmo izgājienu uz ledus atminējās Veinbergs. "Gaidīju, ka būs ātrums, un jutu, ka varu spēlēt tādā ātrumā. Jā, pirmā nomaiņa nebija veiksmīga, tāpēc bija grūtāk ieiet spēlē, bet savā pēdējā nomaiņā, kad uzvarēju iemetienu, tad jau biju nosvērtāks un gatavs spēlēt. Saprotu, cik nozīmīgs bija šis mačs komandai, tāpēc treneru lēmums bija atstāt mani uz soliņa."

Spēli klātienē apmeklēja vairāk nekā astoņi tūkstoši skatītāju, un pēc mača arī Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš uzsvēra, ka panākumu izcīnīt palīdzējis atbalsts tribīnēs.

"Varu teikt, ka biju labākajās vietās, lai vērotu šo spēli. Bija ļoti patīkami just līdzi savai komandai un galu galā arī uzvarēt, kas ir pats svarīgākais," atklāja Veinbergs. "Sajūtas ir tiešām neaprakstāmas, bija patīkami vakar atrasties arēnā. Pēc uzvaras ovācijas no tribīnēm bija vislabākās."

Pavadot ilgāku laiku uz soliņa, spēlētājiem tāpat vienmēr ir jābūt gataviem, ka jebkurā brīdī treneris var likt doties laukumā. Veinbergs minēja, ka arī viņam ir savi paņēmieni, kā vienmēr būt gatavam doties palīgā komandai.

"Pirmkārt, visu laiku sekoju līdzi, neatslēdzos no spēles," stāstīja uzbrucējs. "Un reklāmas pauzēs izeju uz ledus vienkārši paslidot, lai kājas nebūtu pilnīgi stīvas."

Sestdien Latvijas izlasei bija brīvdiena, taču treniņu uz ledus kopā ar Veinbergu aizvadīja Arvils Bergmanis un Gustavs Dāvis Grigals, kuri vakar nebija pieteikti spēlei.

"Nedomāju, ka kāds jaunais gribētu atpūsties šobrīd," norādīja hokejists. "Domāju, ka visu laiku ir jāuztur sevi formā. Tomēr tie spēlētāji, kuri spēlē, uztur sevi formā tādā veidā, bet tiem, kuri ir rezervē, jāuztur sevi formā ar treniņu palīdzību."

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju. Latvijas izlase tikpat kā nodrošinājusi palikšanu elites divīzijā, taču iekļūšana ceturtdaļfinālā ir maz ticama.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

B grupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, tālāk ar 11 punktiem četros mačos ir Zviedrija. Trešo vietu ar astoņiem punktiem četrās ieņem ASV, bet ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem četros dueļos ir Čehija. Ar pieciem punktiem seko četras un piecas cīņas aizvadījušās Norvēģija un Latvija, četri punkti piecās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecos dueļos.