Sporta zvaigznes
2022. gada 21. maijs, 04:50

Rihards Marenis hokejista karjeras dēļ dēlam vēl nav devis savu uzvārdu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas ledus hokeja izlases uzbrucējam Rihardam Marenim (29) šis gads īpašs ar to, ka, dodoties uz pasaules čempionātu, ir vēl par diviem svarīgiem līdzjutēja īkšķiem dzīvē vairāk. Nu jau piecus mēnešus sportists ir tētis.

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", pēc divarpus gadu ilgas kopābūšanas hokejists Rihards Marenis ar draudzeni juristi Kristu Gailīti par vecākiem pirmdzimtajam dēlam Valteram kļuva aizvadītā gada 22. decembrī.

foto: no privātā arhīva
Hokejists ar ģimeni – līgavu Kristu Gailīti un dēlu Valteru.

“Tagad jau visa mana dzīve griežas tikai ap dēlu, kurš ģimenē ir kļuvis par galveno,” smaidot saka sportists. Pēc dēla ierašanās pasaulē Rihardam nācies pieaugt un izvērtēt, kam veltīt savu laiku un kam ne: “Gandrīz neko, ko darīju brīvajā laikā pirms tam, vairs nedaru. Lielāko daļu manu brīvbrīžu aizņēma "Xbox" spēlēšana. Man topā bija šaušanas spēles, klasiskais "Call of Duty: Warzone", ko spēlējām kopā ar daudziem hokeja kolēģiem – Osi Batņu, Miku Indraši, Jāni Jaku, Rodžu Ābolu un citiem. Daudz bijām, kas spēlējām, bet nu esmu izkritis no spēlītes, un tā lieta ir nomesta malā.”

“Mazs bērniņš pieprasa daudz uzmanības, un, tā kā treniņu un spēļu dēļ daudz laika esmu prom no mājām, atgriežoties nešaubīgi cenšos dot savu pienesumu ģimenei. Man ir svarīgi palīdzēt sievai, lai viņai nav vienai pašai visu laiku bērns uz rokām,” stāsta Rihards.

Arī otram vaļaspriekam – golfa spēlēšanai – viņš šopavasar nodevies krietni retāk nekā iepriekš. “Tagad katru reizi ir jāpalūdz atļauja, arī pašam jāizvērtē, vai varu atļauties. Tas atkarīgs no tā, vai bērns naktī ir labi gulējis, vai labi jūtas, vai sievai nav pārāk grūti gājis,” viņš apzinīgi saka.

Ar dēla mammu Kristu Rihards ir kopā trīs gadus, bet mīļoto jau tagad sauc par sievu. “Pagājušajā vasarā viņu bildināju, un tas notika mūsu dzīvoklī pavisam negaidītā, neromantiskā un sadzīviskā brīdī – vārot pelmeņus, kritu uz ceļa un lūdzu viņas roku,” smaidot atklāj hokejists. Kāzas gan tikšot rīkotas nākamvasar, kad mazais būs paaudzies. “Vismaz gredzenus varēs pienest,” sirsnīgi teic sportists.

Izrādās, ka Zviedrijā spēlējošais hokejists oficiāli aizvien neskaitās savam dēlam tēvs. “Valteram vēl nav mans uzvārds, un mans vārds nav pat ierakstīts viņa dzimšanas apliecībā. Vēl kārtojam dokumentus. Bērns piedzima Zviedrijā, un, tā kā neesam likumīgi precējušies, saskrējāmies ar birokrātiju. Nelikās, ka tas varētu būt tik sarežģīti, taču izvērtās gan.

Īpaši samulsināja tas, ka mums kā latviešiem, atbraucot uz Latviju, neļāva visu veikli nokārtot. Latvija mums prasa izziņu no Zviedrijas, bet bērnu tur nevar reģistrēt, kamēr paši tur neesam reģistrā. Tā kā neesam reģistrā, viņi arī nevar izsniegt dokumentus. Faktiski bērns juridiski nemaz nav mans. Šo lietu sakārtosim augustā, kad brauksim uz Zviedriju un kad došos uz jauno komandu. Vispirms vietējais identitātes numurs Zviedrijā jādabū sievai, un tad uzreiz tas būs arī bērnam. Tad varēsim iesniegt iesniegumu,” atklāj Latvijas hokeja izlases uzbrucējs, kuru var atpazīt pēc izteiksmīgajām ūsām. Izrādās, tās viņš audzē jau kopš pusaudža gadiem. “Man ūsas ir vienīgais no 15 gadu vecuma, kas uz sejas sāka augt, bārdas vietā kaut kas ļoti minimāls, it kā joprojām būtu 15 gadi. Kas aug, to audzēju,” smejot stāsta Rihards Marenis.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!