foto: REUTERS/SCANPIX
Krievija esot nosaukusi cenu, lai atbrīvotu no ieslodzījuma basketbola zvaigzni Graineri
Britnija Grainere varētu tiek iesaistīta ieslodzīto apmaiņā.
Sporta zvaigznes
2022. gada 16. maijs, 13:50

Krievija esot nosaukusi cenu, lai atbrīvotu no ieslodzījuma basketbola zvaigzni Graineri

Jauns.lv

Viena no pasaules labākajām basketbolistēm Britnija Grainere jau teju trīs mēnešus atrodas apcietinājumā Krievijā, jo viņas bagāžā lidostā tika atrastas narkotiskas vielas.

Divkārtējā olimpiskā zelta ieguvēja un WNBA čempione Grainere Maskavas lidostā tika aizturēta 17. februārī saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar hašiša eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijas Federālā muita paziņoja, ka pret aizturēto personu uzsākta krimināllieta par liela apjoma narkotiku pārvadāšanu. Par šādu pārkāpumu Krievijā draud līdz pat 10 gadiem ieslodzījumā.

Krievijas mediji ziņo, ka Krievijas puse ir nosaukusi cenu, ko vēlas no ASV apmaiņā pret šīs valsts slaveno sportisti. Krievu prese vēsta, ka ir izteikts piedāvājums par ieslodzīto apmaiņu, proti Graineri pret apcietinājumā ASV esošo ieroču tirgoni Viktoru Butu.

Buts ir leģendām apvīts ieroču tirgonis, kurš aprindās zināms ar iesauku “Nāves tirgonis”. Viņš tika arestēts 2008. gadā Taizemē un izdots ASV. 2012. gadā Buts tika notiesāts uz 25 gadiem līdzdalību ieroču kontrabandā, kas paredzēti Kolumbijas separātistiem cīņai pret ASV pilsoņiem un militārpersonām.

Kā vēsta izdevums “Insider”, pēc “Nāves tirgoņa” arestēšanas Krievijas puse vairākkārt mēģinājusi ietekmēt tiesas gaitu. Tika mēģināts piekukuļot lieciniekus, lai tie sniegtu nepatiesas liecības. Šī ieroču tirgoņa vārds vairākkārt izskanējis kontekstā ar iespējamu ieslodzīto apmaiņu.

ASV paudušas viedokli, ka Krievija nelikumīgi aizturējusi basketbolisti Britniju Graineri. "Valsts departaments ir konstatējis, ka Krievijas Federācija ir nelikumīgi aizturējusi ASV pilsoni Britniju Graineri," sacīja Valsts departamenta pārstāvis. Viņu prioritāte ir ikviena ASV pilsoņa drošība.