Kārļa Lāča un viņa ģimenes ceļojums ASV

Četrus gadus Orala Robertsa universitāte bija komponista Kārļa Lāča un viņa sievas Vinetas Vilisteres-Lāces vecākā dēla Franča Gustava otrās mājas. 2022. ...

gallery icon
21
Sporta zvaigznes
2022. gada 15. maijs, 08:41

Kārļa Lāča dēls ar izcilību absolvē universitāti Amerikā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Četrus gadus Orala Robertsa universitāte bija komponista Kārļa Lāča un viņa sievas Vinetas Vilisteres-Lāces vecākā dēla Franča Gustava otrās mājas. Nu ģimene devusies uz ASV sveikt dēlu izlaidumā un jau pilnā sastāvā atgriezusies dzimtenē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", šis pavasaris Lāču ģimenei iesācies ar tālu ceļojumu - viņi devās uz Ameriku sveikt vecāko atvasi izlaidumā.

Tur Francis studēja kino, televīzijas un digitālo mediju zinības. Līdz šim vecāko dēlu ASV bija apciemojusi tikai mamma Vineta, jo Kārlim esot lidošanas fobija. Šī gan bijusi tā reize, kad komponists devies ar ģimeni tālā ceļā. Viņš uzsver, ka centušies laiku prombūtnē izmantot lietderīgi – pirms izlaiduma dienas aplūkojuši populārākās vietas Ņujorkā un apkaimē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pazīstama vieta? Jā, tā tiešām ir seriāla "Sekss un Lielpilsēta" Kerijas māja! Un šobrīd arī pie tās plīv ukraiņu karogs.

“Protams, kā jau daudzus, arī mani pārsteidza manāmā dārdzība Ņujorkā. Nebiju arī sajūsmā par neskaitāmajām ēstuvēm, kuras tur uz katra soļa. Vairāk patika atmosfēra Brodvejā. Ļoti skaista pilsēta,” iespaidos dalās Lācis. Komponists piebilst, ka arī Amerikā esot vērojams atbalsts Ukrainai un vietām redzami ukraiņu karogi.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pazīstama vieta? Jā, tā tiešām ir seriāla "Sekss un Lielpilsēta" Kerijas māja! Un šobrīd arī pie tās plīv ukraiņu karogs.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!