foto: LETA
Savickis līdz oktobrim atstās Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu
Juris Savickis.
Citi sporta veidi
2022. gada 7. maijs, 23:39

Savickis līdz oktobrim atstās Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu

Jauns.lv / LETA

Juris Savickis līdz oktobrim atstās Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatu, Savickis sestdien apstiprināja Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta ziņas".

Šogad aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā liegs Latvijas sporta federāciju valdēs amatu ieņemt bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem, tādējādi Savickim amats LTS būs jāatstāj līdz 2022.gada 1.oktobrim.

Pretējā gadījumā federācijai var tikt atņemts atzītās federācijas statuss un valsts finansējums.

"Mēs esam likumpaklausīgi cilvēki. Mēs pildīsim likumu. Līdz oktobra sākumam mēs izpildīsim jauno likumu," intervijā LTV teica Savickis.

"Mūsu darbs vainagojās ar to, ka šodien tenisā faktiski esam lielvalsts. Uzvarējuši ļoti lielas valstis. Tenisa struktūra tiešām ir laba sakārtota - gan materiāli, gan morāli. Mums viss ir, lai turpinātu attīstīties un būt tādā līmenī, kādā esam," pauda Savickis, kurš LTS prezidenta amatā ir kopš 1998.gada.

Atbilstoši grozījumiem likumā sporta federācija tiek atzīta, ja tā atbilst vairākiem kritērijiem, tostarp, ja sporta federācijas izpildinstitūcijas loceklis nav persona, kura ir ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks un kura ir bijusi LPSR Valsts drošības komitejas darbinieks vai informators likuma "Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu" izpratnē.

Savickis savulaik bija Valsts drošības komitejas štata darbinieks.