foto: EPA/Scanpix
Ritvars Suharevs kļūst par Vācijas klubu vicečempionu svarcelšanā
Ritvars Suharevs.
Citi sporta veidi
2022. gada 3. maijs, 18:04

Ritvars Suharevs kļūst par Vācijas klubu vicečempionu svarcelšanā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportists Ritvars Suharevs nedēļas nogalē ir kļuvis par Vācijas klubu vicečempionu svarcelšanā, ziņo viņa pārstāvētais klubs Obrigheimas "Germania".

Obrigheimas komanda finišēja ar sezonas labāko rezultātu 938,5 punkti.

Cīnīties par čempionu titulu patraucēja Armēnijā dzimušā armēņu izcelsmes Austrijas sportista Sargisa Martirosjana savainojums.

Atkārtoti par Vācijas čempioni kļuva Špeieras "AV 03" svarcēlāji, kuri sapelnīja 957,8  punktus, bet trešo vietu ieņēma "Mutterstadt" pārstāvji ar 843,9 punktiem, arī šīm komandām sasniedzot jaunus sezonas labākos rezultātus.

Pirmajā grupā Lena Tomkovjaka ar 50,5 punktiem raušanā un Rubens Hofmans ar 80,4 punktiem grūšanā, kā arī Morics Hūbers ar 150 punktiem abu disciplīnu summā izvirzīja Obrigheimas komandu vadībā.

Otrajā grupā Suharevs ar 185 punktiem (149+181 kilograms) kļuva par sacensību otru labāko svarcēlāju, bet Niko Millers sasniedza rezultātu 175,6 punkti.

Trešajā grupā Mateuss Hofmans (162 punkti) un Sargisjans (135 p.) nodrošināja sudrabu, kaut gan Sargisjans ceļgala savainojuma dēļ visus piegājienus izpildīt nespēja.