Neilands triumfē "Elkor" velomaratona sporta klasē
"Rietumu-Delfin" velobraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2015. gada 31. maijs, 18:40

Neilands triumfē "Elkor" velomaratona sporta klasē

Jauns.lv

Uzvaru Rīgas velomaratona, kas norisinājās jau 32.reizi un šogad ieguvis galveno atbalstītāju "Elkor", sporta klasē svētdien izcīnīja "Rietumu-Delfin" velobraucējs Krists Neilands.

Šogad sacensībās viens aplis bija16 kilometrus garš, sportistiem braucot pāri Vanšu un Akmens tiltiem, kā arī cauri Vecrīgai, kur daļu distances velobraucēji veica pa bruģi.

"Dion" sporta distancē uzvaru izcīnīja Neilands, kurš 94,8 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 11 minūtēs un 24 sekundēs. Attiecīgi četras un 15 sekundes aiz Neilanda finišēja divi komandas "Alpha Baltic-Maratoni.lv" braucēji - Viesturs Lukševics un Mārtiņš Savickis.

"Esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru. Negaidīti ātri noformējās atrāviens, kas arī bija izšķirošais. Bruģa posmā man izdevās izvirzīties vadībā, bet pēc tam atlika nosargāt pozīciju, ko arī izdarīju. Šis panākums, protams, ir patīkams. Turpmāk galvenais ir gūt uzvaras starptautiskā mēroga UCI sacensībās," par sacensībām "Igo Japiņa sporta aģentūrai" atklāja Neilands.

Savukārt Tautas brauciena distancē uzvaru izcīnīja "Rietumu-Delfin" sportists Linards Veide, kurš ir Latvijas izlases menedžeris šosejas riteņbraukšanā. Veide 31,6 kilometru garo distanci veica 48 minūtēs un 25 sekundēs, bet sekundi aiz viņa atpalika Juris Mikulēns. Divas sekundes aiz uzvarētāja finišēja Sandijs Kļaviņš, bet pirmo desmit vietu ieguvēji iekļāvās sešās sekundēs.

Pērn velomaratonā piedalījās ap 3000 dalībnieku, bet šogad kā viens no mērķiem izvirzīts 5000 sportistu pulcēšana.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA