Futbols
2022. gada 24. aprīlis, 17:18

"Daugavpils" ātri izvirzās vadībā un uzvar "Metta"

Jauns.lv / LETA

"Daugavpils" futbolisti svētdien, ātri izvirzoties vadībā, savā laukumā izcīnīja uzvaru Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas spēlē.

Mājinieki ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Metta.

Daugavpils komanda izvirzījās vadībā jau mača ceturtajā minūtē, kad savus trešos vārtus šosezon guva Viljams Mukvele. Atlikušo puslaika daļu viesi vairāk centās aizsargāties un mazāk devās uzbrukumā.

Otrā puslaika ievadā pie dzeltenās kartiņas tika "Metta" futbolisti Daniels Fedorovičs un Lūkass Vapne.

Lai gan "Metta" ilgāku laiku saspēlējās pie daugavpiliešu vārtiem, viesiem neizdevās tikt pie vārtu gūšanas iespējām, tikmēr mača 69.minūtē Valērijs Lizunovs dubultoja daugavpiliešu pārsvaru.

Viesu komandai, kas 12 minūtes līdz pamatlaika beigām palika mazākumā pēc Fedoroviča otrās dzeltenās kartiņas, šajā mačā neizdevās gūt vārtus, un mājinieku vārtsargs Vladislavs Kurakins aizvadīja piekto spēli pēc kārtas, kurā palika nepārspēts.

Otrā dienas cīņā plkst.17 Jūrmalas "Spartaks" "LNK Sporta Parks" laukumā uzņems "Auda" komandu. Tiešraidē to varēs vērot televīzijas kanālā TV4, kā arī interneta portālā "Sportacentrs.com".

Turnīra tabulas galvgalī ar astoņās spēlēs gūtiem 19 punktiem ir "Liepāja" un "Riga". Ar 17 punktiem seko RFS un "Valmiera". Tālāk ar 12 punktiem astoņās spēlēs ir "Daugavpils", kam seko "Auda" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs. Seši punkti septiņos dueļos ir "Metta", astoņās cīņās četri punktus punktus sakrājis "Tukums 2000"/"Telms" un trīs - "Super Nova", bet vienu punktu septiņās cīņās - Jūrmalas "Spartaks".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.