Porziņģis tic Trampam un aicina sabiedrību dot viņam iespēju
Kristaps Porziņģis saskata līdzību starp tevi jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu.
Sporta zvaigznes
2016. gada 7. decembris, 14:10

Porziņģis tic Trampam un aicina sabiedrību dot viņam iespēju

Jauns.lv

Latvijas labākais basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš šobrīd aizvada spožu savu otro sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā NBA ASV jau iemantojis tādu popularitāti, ka viņu tur pieskaita pie savējiem, jo kā citādāk izskaidrot to, ka latvieti aicina novērtēt Donalda Trampa kļūšanu par ASV prezidentu.

  ASV izdevums “Complex Magazine” pirms dažām dienām aicinājis Ņujorkas “Knicks” otrgadnieku komentēt Donalda Trampa kļūšanu par ASV prezidentu. Kristaps savā atbildē neslēpj, ka viņš nav politikas eksperts un necenšas pārāk tai sekot līdzi, tomēr viņam ir savs viedoklis, jo pasaulē pretrunīgi vērtētajā miljardierī viņš saskata līdzību ar sevi. “Atklāti runājot, es daudz tam līdzi nesekoju. Visā notiekošajā pat neinteresējos par pozitīvajām vai negatīvajām lietām, bet katrā gadījumā, jums ir jādod viņam [Donaldam Trampam] iespēja. Cilvēki arī par mani sākumā labi nerunāja – ja atcerieties, mani sākumā pat izsvilpa. Tāpēc nekad nevar neko zināt. Viņam vajag dot iespēju,” uzskata Porziņģis, piebilstot, ka viņš necenšas iejaukties politikā tik daudz, jo tas var tikai radīt nepatikšanas.

Atgādināsim, ka Ņujorkas “Knicks” spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis aizvada ļoti sekmīgu savu otro sezonu NBA. Liepājnieks šosezon 21 spēlē laukumā vidēji pavadījis 34,1 minūti, kuru laikā izcēlies ar 20,2 punktiem, 7,6 atlēkušajām bumbām, 1,7 bloķētiem metieniem un 1,4 rezultatīvām piespēlēm. Turklāt Ņujorkas klubam šobrīd ir pozitīva bilance – 12 uzvaras un deviņi zaudējumu, kas vienībai ļauj atrasties augstajā piektajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā. Ja izslēgšanas spēļu turnīrs sāktos rīt, “Knicks” tajā spēlētu, tiesa, jau šonakt viņus savā laukumā sagaida ļoti smags pārbaudījums pret NBA čempionvienību Klīvlendas “Cavaliers” ar Lebronu Džeimsu priekšgalā. Abu komanda iepriekšējā cīņā (sezonas atklāšanas spēlēs) ņujorkieši piedzīvoja bezierunu zaudējumu.

Interesanti, ka  Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss pirms šīs spēles atteicies palikt jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam piederošajā Ņujorkas viesnīcā, sekojot vairāku līgas komandu piemēram.

Kā vēstīja ESPN, Džeimss, kurš nesen notikušajā prezidenta vēlēšanu kampaņā atklāti atbalstīja Trampa konkurenti Hilariju Klintoni, atteicies palikt jaunievēlētajam prezidentam piederošajā viesnīcā "SoHo", tāpēc Ņujorkā dzīvos nošķirti no pārējā čempiones Klīvlendas "Cavaliers" sastāva.

46 stāvus augstajai luksusa ēkai, kas tika atklāta 2010.gadā, jau pie ieejas redzams Trampa uzvārds. "Cavaliers" komandai ir noslēgts līgums, atrodoties Ņujorkā, palikt šajā viesnīcā, tomēr jau pagājušajā mēnesī tika vēstīts, ka Milvoki "Bucks", Memfisas "Grizzlies" un Dalasas "Mavericks" komandas izvēlējušās nenakšņot Trampa viesnīcā.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, AP/Scanpix/LETA